Kannu kinofestivāla «Zelta palmas» balvu saņem taizemiešu režisora filma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

63. starptautiskā Kannu kinofestivāla «Zelta palmas» balvu svētdien notikušajā ceremonijā ieguvusi taizemiešu režisora Apičatponga Vīrasethakula filma «Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives».

Godalgotā filma vēsta par kāda vīrieša pēdējām dzīves dienām, kuru laikā viņu apciemo mirusī sieva un pazudušais dēls.

Saņemot balvu no žūrijas priekšsēdētāja amerikāņu režisora Tima Bērtona, Vīrasethakuls atzina, ka tā viņam «ir pilnīgi cita pasaule (..), tā ir sirreāla».

Kā labākais režisors tika apbalvots franču kinomākslinieks Matjē Amalriks par kinolenti «Tournee», kas vēsta par amerikāņu striptīzdejotāju turneju pa Francijas piejūras pilsētām.

Savukārt «Grand Prix» ieguva franču režisora Ksavje Bevuā veikums «Of Gods and Men», kam kritiķi iepriekš prognozēja galveno balvu.

Labākā aktiera godu šogad dala spāņu aktieris Havjērs Bardems par veikumu filmā «Biutiful» un itālis Elio Džermano par darbu filmā «Our Life».

Par labāko aktrisi atzīta franču māksliniece Žiljeta Binoša par tēlojumu filmā «Certified Copy».

Balvu par labāko scenāriju ieguva dienvidkorejiešu režisora Lī Čandona drāma «Poetry». Tā vēsta par kādu priekšpilsētas sievieti gados, kas, neraugoties uz progresējošo Alcheimera slimību, sāk interesēties par dzeju.

Ar žūrijas balvu apbalvota kinolente «A Screaming Man», ko veidojis Čadā dzimušais Francijas režisors Mahmats Salehs Harūns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu