Krievijā organizē «Saules nogurdinātie 2» obligātu skatīšanos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vladivostokas domes amatpersonas devušas rīkojumu pilsētas skolu direktoriem organizēt vecāko klašu skolēniem Ņikitas Mihalkova jaunās filmas «Saules nogurdinātie. Dieva priekšā» kolektīvo skatīšanos.

Lai arī Vladivostokas domes izglītības departamenta pārstāvji paziņoja, ka nekādu oficiālu norādījumu attiecībā uz kinolentes skatīšanos nav bijis, kādas skolas mācību daļas pārzine atklājusi, ka skolas saņēmušas mutisku aicinājumu. «Mūsu skolai zvanīja no Vladivostokas administrācijas Vispārējās un tālākizglītības nodaļas un teica, ka vecāko klašu skolēniem obligāti jānoskatās Ņikitas Mihalkova jaunā filma patriotisma vairošanai. Mēs bijām spiesti rakstīt vecākiem zīmītes ar lūgumu piešķirt viņu bērniem naudu filmas seansam, bet skatīšanās dienā - atcelt mācību stundas, arī izlaiduma klasēs. Kopā ar mums filmu skatījās arī citu skolu skolēni, ieskaitot kurlmēmo internāta audzēkņus. Viņu vajadzībām nebija nekāda surdotulkojuma,» sacīja skolas mācību daļas pārzine, kas nevēlējās atklāt savu vārdu.

Viņa piebilda, ka, lai arī filma patiesi ataino nežēlīgo karu, tā domāta pieaugušo auditorijai, jo kinolentē skan nenormatīvā leksika, kā arī ir redzama vardarbība un cietsirdīgas ainas. Pēc viņas domām, daudzas ainas nav domātas cilvēkiem ar vājiem nerviem un vēl jo vairāk - pusaudžiem.

Mācību daļas pārzine atklāja, ka ne visi vecāki iedeva bērniem naudu kino biļetēm, bet tie, kas bija redzējuši filmas pirmizrādi, sašutuši zvanīja uz skolu un aizrādīja, ka šādu filmu bērniem rādīt nedrīkst.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu