Septembrī iznāks jauna Džeimsa Bonda sērijas grāmata

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Jaunākajā Džeimsa Bonda sērijas romānā «Solo» pasaulslavenais spiegs dosies nesankcionētā misijā, pirmdien paziņoja grāmatas autors Viljams Boids.

Grāmatā, kuras darbība norisinās gan Āfrikā, gan Eiropā, gan arī ASV, Bonds ir 45 gadus vecs. «Apstākļi sakrīt tā, ka Bondam vienam jādodas nesaskaņotā misijā. Viņš ir pilnībā gatavs uzņemties atbildību par tādu pārdrošību,» stāsta autors. «Tas notiek 1969.gadā. Nav nekādu triku, tas ir īsts spiegu romāns, un ir iemesls, kāpēc es izvēlējos tieši šo gadu.»

Izdevniecība «Jonathan Cape», kas publicēja franšīzes autora Iana Fleminga darbus, jauno sējumu Lielbritānijā laidīs klajā 26.septembrī. ASV un Kanādā grāmata iznāks 8.oktobrī.

Boids ir sarakstījis divus spiegu romānus, taču «Solo» būs viņa pirmā grāmata par Džeimsu Bondu. «Bonds nav tikai supervaronis. Viņam ir trūkumu un vājības, viņš pieļauj kļūdas. Tas ir iemesls, kāpēc Flemings bija ģeniāls,» viņš teica.

«Mani interesē cilvēks,» turpina rakstnieks. «Man bija jāizdomā ļaundaris un vairāki pretinieki. Es izdomāju divas ļoti interesantas sievietes, ko viņš satiks un ar kurām viņam būs attiecības. Man bija jāpiepilda romāna pasaule ar manas iztēles tēliem, nevis tikai tiem, ko izgudroja Flemings.»

1953.gadā Flemings sarakstīja savu pirmo romānu par Džeimsu Bondu «Casino Royale». Līdz viņa nāvei 1964.gadā sērijā bija iznākušas 11 grāmatas. To pēc Fleminga mantinieku aicinājuma turpināja dažādi rakstnieki.

Bonda romāni ir viena no pazīstamākajām grāmatu sērijām pasaulē. Visā pasaulē līdz šim izdoti vairāk nekā 100 miljoni Bonda grāmatu.

Populāra ir arī filmu franšīze par slavenā spiega piedzīvojumiem. Jaunākā daļa «Skyfall» («Operācija «Skyfall»») ar aktieri Danielu Kreigu galvenajā lomā kļuva par pirmo Bona kinolenti, kuras globālie kases ieņēmumi pārsniedz vienu miljardu ASV dolāru (537 miljonus latu).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu