Režisors Maikls Bejs atvainojas par filmu «Armagedons»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kinorežisors Maikls Bejs atvainojies par savu 1998.gada katastrofu filmu «Armageddon» («Armagedons»).

Aktieris Brūss Viliss grāvējā spēlēja NASA misijas līderi, kuram jānovērš milzīga asteroīda ietriekšanās Zemē. Tā kļuva par gada ienesīgāko filmu, visā pasaulē nopelnot 550 miljonus ASV dolāru (296 miljonus latu).

Tomēr kritiķi to nopēla, un nu Bejs atzinis, ka tā varēja būt labāka. «Es atvainojos par «Armagedonu», jo mums visa filma bija jāuzņem 16 nedēļās. Tas bija liels izaicinājums, taču tas nebija taisnīgi pret filmu,» viņš sacīja avīzei «The Miami Herald».

«Ja varētu, es izmainītu visu trešo daļu,» viņš turpināja. «Taču studija burtiski izrāva filmu mums no rokām. Tas bija briesmīgi. Atbildīgais par specefektiem piedzīvoja nervu sabrukumu, tāpēc man nācās stāties viņa vietā. Es piezvanīju Džeimsam Kameronam un prasīju, ko darīt, kad visi vizuālie efekti paliek tavā ziņā. Taču filmai veicās labi.»

Kopš tā laika Bejs uzņēmis vairākus lielbudžeta grāvējus, kas skatītāju vidū bauda lielāku atzinību nekā starp kritiķiem, tostarp «Pearl Harbour» («Perlharbora») un «Transformers» («Transformeri»).

Vasarā iznāks Beja jaunākais darbs «Pain & Gain», kurā galvenās lomas spēlē aktieri Marks Vālbergs un Dveins Džonsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu