Viens no slavenākajiem Holivudas producentiem iekūlies pamatīgās nepatikšanās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Holivudas producents Hārvijs Vainstīns saistībā ar apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos atlaists no viņa līdzdibinātās kinostudijas «The Weinstein Company», vēsta ASV plašsaziņas līdzekļi.

Lēmumu par 65 gadus vecā Vainstīna atlaišanu kompānijas direktoru padome pieņēmusi svētdien. Viens no direktoru padomes līdzpriekšsēdētājiem ir Hārvija Vainstīna brālis Roberts Vainstīns, bet otrs līdzpriekšsēdētājs bija Hārvijs Vainstīns. Brāļi Vainstīni nodibināja «The Weinstein Company» 2005. gadā.

Skandāls sākās, kad laikraksts «The New York Times» pirms dažām dienām ziņoja, ka Hārvijs Vainstīns vairākus gadu desmitus seksuāli uzmācies gados jaunām sievietēm, kuras vēlējās darboties kinoindustrijā. Starp sievietēm, kas apsūdzējusi Vainstīnu par seksuālu uzmākšanos, ir arī aktrise Ešlija Džada.

To filmu vidū, kuras producējusi «The Weinstein Company», ir arī «Karaļa runa» («The King's Speech») un «Atsvabinātais Džango» («Django Unchained»). Latvijā filmēts «The Weinstein Company» producētais BBC miniseriāls «Karš un miers».

70.gadu beigās brāļi Vainstīns nodibināja kinostudiju «Miramax», kuru vēlāk pārdeva kompānijai «The Walt Disney Company».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu