Bloķēts likums, kas ļauj aktieriem dzēst viņu vecumu izklaides vietnē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV federālais tiesnesis Sanfrancisko pilsētā ir bloķējis Kalifornijas štata likumu, kurš ļauj aktieriem un citiem izklaides profesionāļiem panākt informācijas par viņu vecumu dzēšanu populārā izklaides industrijas vietnē.

Šis likums, kuru septembrī parakstīja Kalifornijas gubernators Džerijs Brauns, tika pieņemts, lai novērstu vecuma diskrimināciju Holivudā. Tas skāra vietni IMDb.com, kura sniedz informāciju par filmām, televīzijas šoviem, to radošajām grupām un lomu tēlotājiem.

ASV apgabala tiesnesis Vinss Čhabrija trešdien paziņoja, ka šis likums rada bažas par ASV Konstitūcijas 1.grozījuma ievērošanu, jo neļauj uzņēmumam IMDb publicēt faktu informāciju savā publiskajā vietnē.

Tiesnesis konstatēja, ka Kalifornijas štats nav parādījis šī likuma nepieciešamību vecuma diskriminācijas apkarošanai, un apmierināja IMDb pieprasījumu bloķēt šo likumu ar izpildrakstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu