Venēcijas kinofestivālu atklās ar Džordža Klūnija un Sandras Bulokas filmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Venēcijas kinofestivālu augustā atklās ar zinātniskās fantastikas filmu «Gravity», kurā galvenās lomas spēlē Holivudas aktieri Džordžs Klūnijs un Sandra Buloka.

3D filmu veidojis meksikāņu režisors Alfonso Kvarons. Tajā vēstīts par diviem austronautiem neveiksmīgā misijā.

2001.gada Venēcijas festivālā Kvarona drāma «Y tu mama tambien» («Un tavu māti arī») saņēma divas balvas – par labāko scenāriju un labākajiem jaunajiem talantiem, kas tika galveno lomu tēlotājiem Gaelam Garsijam-Bernālam un Djego Lunam.

70.Venēcijas filmu festivāls norisināsies no 28.augusta līdz 7.septembrim.

Žūriju, kas lems par «Zelta lauvu» piešķiršanu, šogad vadīs itāļu režisors Bernardo Bertoluči.

Savukārt balva par mūža ieguldījumu tiks piešķirta amerikāņu režisoram Viljamam Frīdkinam, kura pazīstamāko darbu skaitā ir filmas «The French Connection» un «The Exorcist» («Sātana izdzinējs»).

Frīdkins festivālu raksturoja kā savas «garīgās mājas». Apbalvojumu viņš pieņemšot «ar pateicību un mīlestību».

Festivāla programma vēl nav izziņota, taču industrijas pārzinātāji par ticamām kandidatūrām uzskata filmu «Under the Skin» ar Skārletu Johansoni galvenajā lomā, kā arī «Twelve Years a Slave», kurā spēlē Breds Pits un Maikls Fasbenders.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu