«Oskara» balvu pasniegšanu vērojis mazākais televīzijas skatītāju skaits kopš 2008. gada

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Losandželosā svētdien notikušo «Oskara» balvu pasniegšanas ceremoniju noskatījās 32,9 miljoni televīzijas skatītāju, kas ir mazākais skaits kopš 2008.gada, kad to vēroja 32 miljoni televīzijas skatītāju.Pērn ceremoniju skatījās 34,3 miljoni cilvēku, liecina kompānijas «Nielsen Media Research» dati.

Pēc janvārī notikušās politiski uzlādētās «Zelta globusa» pasniegšanas ceremonijas, kurā kritiku izpelnījās ASV prezidents Donalds Tramps, vairāki viņa atbalstītāji aicināja boikotēt «Oskaru» ceremoniju.

Skatītāju kritums varētu tikt skaidrots arī ar to, ka mūzikls «La La Land» tika uzskatīts par pārliecinošu favorītu, kas varēja mazināja televīzijas skatītāju interesi, norādīja izklaides izpētes kompānijas «Exhibitor Relations» vecākais analītiķis Džefs Boks. Viņš arī piebilda, ka tikai divas no 20 ienesīgākajām pērnā gada filmām bija nominētas labākās filmas kategorijā.

Pārraides reitingus neglāba arī pieļautā kļūda labākās filmas paziņošanā.

Kategorijā «Labākā filma» sākotnēji par uzvarētāju tika paziņots mūzikls «La la Land», lai gan balvu bija ieguvusi filma «Moonlight» («Mēnessgaisma»). Kļūda tūlīt pat tika izlabota, taču radīja manāmu apjukumu ceremonijas izskaņā.

Ceremonijas popularitāte kritusies jau vairākus gadus. Ja 2013.un 2014.gadā to vēroja vairāk nekā 40 miljoni televīzijas skatītāju, tad 2015.gadā to bija vairs tikai 37,3 miljoni.

Tomēr sagaidāms, ka «Oskara» balvu pasniegšana šogad ASV televīzijā vienalga būs skatītākā pārraide, kurā netiek rādīts sports.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu