Aktrise Emma Stouna: Sievietes Holivudā pelna par 20% mazāk nekā vīrieši

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu aktrise Emma Stouna, kura par lomu mūziklā «La la Land» šogad ieguva BAFTA balvu, «Oskaru» un «Zelta globusu», norādījusi, ka sievietes Holivudā saņem labākajā gadījumā par 20% mazāk nekā vīrieši.

Stouna ārvalstu medijiem atzina, ka saņēmusi vienlīdzīgu samaksu ar saviem kolēģiem tikai tajos gadījumos, kad viņi paši solidarizējoties piekrituši mazākam atalgojumam.

«Viņi to dara manis dēļ, jo uzskata, kas tas ir taisnīgi un godīgi,» viņa piebilda.

Godalgotā aktrise atalgojuma nevienlīdzības jautājumu skāra intervijā ar tenisa čempioni Biliju Džīnu Kingu, kuru viņa tēlos jaunajā filmā «Battle of the Sexes» («Dzimumu cīņa») .

Filma vēstīs par 1973. gada spēli starp Kingu un tenisistu Bobiju Rigsu, kurš bija pārliecināts par savu uzvaru spēlē, bet zaudēja visos setos.

73 gadus vecā Kinga sacīja, ka Stounas pieredze parāda, ka vīriešiem ir liela loma cīņā par dzimumu vienlīdzību algu jautājumā.

Vīrieši parasti atrodas spēka pozīcijās un, ja viņi sāk mainīt savu izturēšanos, arī situācijai ir jāmainās, norādīja Kinga.

Arī Stounas kolēģe jaunajā filmā aktrise Andrea Raisboro sacīja, ka ir saņēmusi mazāku algu nekā aktieri vīrieši, pat gadījumos, kad spēlējusi galveno lomu un ir lūgusi lielāku atalgojumu.

Hakeru 2014. gadā nopludinātie kinostudijas «Sony Pictures» dokumenti atklāja, ka sievietēm Holivudā tiek maksāts mazāk nekā vīriešiem.

Žurnāla «Forbes» 2016. gadā publiskotie dati liecina, ka desmit pelnošākās aktrises Holivudā nopelnīja kopumā 205 miljonus ASV dolāru, kas nav pat puse no summas, kas tika samaksāta desmit pelnošākajiem Holivudas aktieriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu