Džims Kerijs nosoda pārmērīgo vardarbību filmā «Kick-Ass»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Aktieris Džims Kerijs paziņojis, ka apšaude Ņūtaunas pamatskolā likusi viņam pārvērtēt vardarbīgo supervaroņu filmu «Kick-Ass» («Kick-Ass: Jaunie supervaroņi 2»), kas kinoteātros iznāks augustā.

«Es tajā filmējos mēnesi pirms traģēdijas, bet tagad es pie labākās sirdsapziņas vairs nespēju atbalstīt tik lielu vardarbīgumu,» Kerijs svētdien tvītoja.

Kā jau ziņots, apšaudē bojā gāja 26 cilvēki, no kuriem 20 bija bērni.

Taču «Kick-Ass» komiksu autors Marks Millars, kurš filmās darbojas kā producents, savā mājaslapā noraidīja Kerija izteikumus, sakot, ka filma vēstot par «vardarbības sekām».

«Mani satriecis šis pēkšņais paziņojums, jo filmā nav nekā, kā nebūtu bijis pirms 18 mēnešiem sarakstītajā scenārijā,» viņš skaidroja. «Jā, daudzi cilvēki tajā mirst, bet filmai taču jāattaisno savs nosaukums.»

Kerijam, kurš jau agrāk iestājies par stingrāku ieroču kontroli, neesot kauns par filmu, taču Ņūtaunas traģēdija «mainījusi domas par to».

Kerijs gaidāmajā filmā spēlē Pulkvedi. «Ironiskā kārtā Džims filmā tēlo kristieti,» stāstīja Millars. «Viņam loma iepatikās tāpēc, ka Pulkvedis atsakās ķerties klāt šaujamieročiem.»

«Tā ir viņa pārliecība, taču es nekad neesmu ticējis, ka vardarbība filmās un grāmatās noved pie vardarbības dzīvē. Tad jau buramvārdu skaitīšana Harija Potera filmās būtu radījusi daudzus pusaugu burvjus un raganas,» pārliecināts ir franšīzes autors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu