Atklāts ikgadējais Sandensas kinofestivāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien Pārksitijā Jūtas štata kalnos atklāts 25.Sandensas kinofestivāls, un šī pasaules lielākā neatkarīgā kinoforuma desmit dienās paredzama 100 jaunu filmu izrādīšana. Tomēr organizētāji sagaida, ka festivāls, kuru kā parasti apmeklēs daudz režisoru, aktieru un studiju vadošo darbinieku, šogad, ņemot vērā ASV saimniecisko krīzi, notiks ekonomiskajā režīmā.

Festivāla skatēs piedāvāto filmu tematiskā daudzveidība ir plaša - no kinodarbiem par afroamerikāņu frizūru stiliem un Amazones baseina ekoloģiskajām katastrofām līdz filmai par sešdesmito gadu supergrupu «The Doors».

«Šī gada filmas nav šauri definējamas. Tā vietā mums ir žanru saplūšana, robežu šķērsošana - ģeogrāfisko, paaudžu, sociālekonomisko un tamlīdzīgi,» sacīja Sandensas kinofestivāla direktors Džefrijs Gilmors.

Starp darbiem, kas startēs mākslas filmu konkursā, ir filma «The Greatest» par kāda pāra pieredzi, pārciešot pusaugu dēla zaudēšanu. Galvenajās lomās - Pīrss Brosnans un Sjūzena Sarandona.

Francijā tapušajā lentā «Louise-Michel» bez darba palikušie strādnieki «samet» atlaišanas kompensācijās saņemto naudu un nolīgst pasūtījuma slepkavu, kam jānogalina korumpēts administrators, kas vainojams viņu fabrikas slēgšanā.

Komentējot to, ka festivālā atšķirībā no citiem gadiem nebūs tik daudz traku ballīšu, dažādu pasākumu un, iespējams, arī apmeklētāju, viens no festivāla «tēviem-dibinātājiem», Holivudas leģenda Roberts Redfords, laikrakstam «Salt Lake Tribune» sacīja: «Mani neuztrauks, ja apmeklētība būs mazāka. Es koncentrēšos uz to, kādas filmas rāda un ko tās pārstāv.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu