Terijs Giljams nopeļ «Avataru» par finansējuma atņemšanu citām filmām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Britu aktieris un režisors Terijs Giljams nopēlis Džeimsa Kamerona 3D grāvēju «Avatar» («Avatars») par finansējuma atņemšanu mazākiem projektiem.

Filmas «12 Monkeys» («12 pērtiķi») režisors norādījis, ka visu laiku ienesīgākā filma izmaksājusi ļoti daudz, un tas nozīmē, ka daudzi citi projekti palikuši bez finansējuma. «Ir tik daudz nelielu, skaistu kinostudiju, aktieru un režisoru ar lielu potenciālu, kas nevar iespraukties industrijā, jo lielās studijas izsūc visu naudu saviem milzīgajiem projektiem,» sacīja Giljams. «Ir brīnišķīgas neticami zema budžeta filmas, taču tādu filmu kā «Avatars» dēļ mēs nevaram strādāt.»

«Kā šie jaunie talanti var kļūt pazīstami bez budžeta? Tas ir skumji, jo tie nebūt nav sliktāki.«

Arī citi negatīvi vērtē Kamerona filmas panākumus, kuru pamatā ir vairāk nekā 400 miljonu ASV dolāru liels budžets un 3D tehnoloģijas sasniegumi.

» «Avatars» šogad iegūs visas balvas, taču tas nav tās pelnījis,» atzinis britu kino kritiķis Barijs Normens. «Džeimsa Kamerona filmas ir radītas, lai pelnītu naudu, un to tās paveic labi. Filmas, kas nopelna visvairāk naudas, nav labākās filmas.«

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu