«Zelta globusos» triumfē Denija Boila «Graustu miljonārs»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Holivudas Ārzemju preses asociācijas ikgadējā ceremonijā, kurā tiek pasniegtas balvas par sasniegumiem kino, triumfēja britu režisora Denija Boila filma «Slumdog Millionaire» («Graustu miljonārs»), saņemot «Zelta globusu» kategorijā «Labākā drāma», kā arī iegūstot balvas par labāko režiju, scenāriju un mūziku.

Denija Boila filma seko kāda bāreņa dzīves gaitām, kurš, nākdams no Mumbajas graustu padibenēm, sasniedz bagātību virsotnes, uzvarot spēlē «Gribi būt miljonārs».

Kategorijā «Labākais mūzikls vai komēdija» «Zelta globusu» saņēma Vudija Alena filma «Vikija Kristīna Barselona» («Vicky Cristina Barcelona»).

«Zelta globusa» balvas kā labākie aktieri saņēma britu aktrise Keita Vinsleta un Holivudas «sliktais zēns» Mikijs Rurks.

Vinsleta apbalvota par neapmierinātas mājsaimnieces lomu piecdesmito gadu Amerikā viņas vīra Sema Mendesa veidotajā drāmā «Revolutionary Road» («Revolūcijas ceļš»).

33 gadus vecā britu aktrise pārspēja Andželinu Džoliju («Changeling»), Annu Hataveju («Rachel Getting Married»), Merilu Strīpu («Doubt») un Kristini Skotu-Tomasu («Il Y A Longtemps Que Je T’aime»).

Vinsleta saņēma arī «Zelta globusu» labākās otrā plāna aktrises kategorijā par viņas lomu filmā «The Reader».

Britu aktrise iepriekš «Zelta globusa» balvai nominēta jau piecas reizes.

«Es ļoti atvainojos Merilai [Strīpai], Annai [Hatavejai], Kristinai [Skotai-Tomasai] un vēl vienai... Andželinai [Džolijai]. Liels jums paldies, milzīgs paldies,» saņemot labākās aktrises balvu, sacīja Vinsleta, veltot savam ilggadīgajam draugam un viņas partnerim filmās «Titāniks» un «Revolūcijas ceļš» Leonardo Dikaprio vārdus: «Es tevi mīlu no visas sirds, patiešām!»

Vinsleta kļuvusi tikai par trešo aktrisi vēsturē, kas vienā ceremonijā saņēmusi divas «Zelta globusa» balvas.

«Tas ir vienkārši neticami, pilnīgi neticami. Tam nevajadzēja notikt,» aizkulisēs par savu uzvaru sacīja Vinsleta.

Savukārt labākā aktiera gods ticis Mikijam Rurkam par viņa lomu «The Wrestler», pārspējot tādus Holivudas siržu lauzējus kā Leonardo Dikaprio («Revolutionary Road»), Breds Pits («The Curious Case Of Benjamin Button»), Frenks Langella («Frost/Nixon») un Šons Pens («Milk»).

52 gadus vecais Rurks, kura kinokarjera pēdējos gados atdzīvojusies pēc pilnīga sabrukuma deviņdesmitajos gados, izpelnījies sajūsmas pilnas kritiķu atsauksmes par savu darbu Darena Aronofska filmā «The Wrestler» («Cīkstonis»).

«Oho, man šis ir bijis ļoti garš atgriešanās ceļš. Es neesmu īpaši labs ar publiskām uzrunām. Pirms dažiem gadiem es gandrīz pilnībā biju prom no šī biznesa,» saņemot balvu, sacīja Rurks.

Kā jau gaidīts, balvu ceremonijā tika godināts arī pagājušā gadā mirušais austrāliešu aktieris Hīts Ledžers, kurš saņēma labākā otrā plāna aktiera balvu par ļaundara Džokera lomu jaunākajā Betmena sērijas filmā «The Dark Knight» («Tumšais bruņinieks»).

Ledžera vietā balvu saņēma filmas režisors Kristofers Nolans, kurš norādīja, ka aktiera nāve izrāvusi robu kino nākotnē.

«Mēs visi, kas kopā ar Hītu strādājām pie filmas «Tumšais bruņinieks», pieņemam šo balvu ar dziļām skumjām un lielu lepnumu. Viņa visiem ļoti pietrūks uz mūžīgiem laikiem, un viņš nekad netiks aizmirsts,» sacīja Nolans.

Par labāko otrā plāna aktieri komēdijā vai mūziklā godināts īru aktieris Kolins Farels par viņa lomu filmā «In Bruges» («Brigē»), bet labākās otrā plāna aktrises gods komēdijā vai mūziklā ticis britu aktrisei Sallijai Hokinsais par lomu Maikla Lī filmā «Happy-Go-Lucky» («Laimīgajiem veicas»).

Amerikāņu režisors Stīvens Spīlbergs saņēma balvu par mūža ieguldījumu kinomākslā.

Šogad Holivudas Ārzemju preses asociācija dāsni apbalvojuši neatkarīgo studiju un mazu izdevniecību veidotās filmas, tādas kinoindustrijas lielo studiju izlaistās filmas kā «The Curious Case of Benjamin Button» («Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu») un «Frost/Nixon» («Frosts/Niksons») atstājot tukšā.

«Zelta globusa» balvas tiek uzskatītas par būtisku rādītāju februārī pasniegto kinoindustrijas prestižāko apbalvojumu - «Oskara» balvu - sadalījumam.

Boila «Graustu miljonārs» šajā balvu sezonā jau saņēmis virkni balvu. Viņš tiek uzskatīts par vienu no favorītiem, kam izredzes kļūt par «Oskara» balvas laureātu.

66.«Zelta globusa» balvu galvenie laureāti:

Labākā dramatiskā filma - «Slumdog Millionaire»;

Labākais režisors - Denijs Boils («Slumdog Millionaire»);

Labākā aktrise drāmā - Keita Vinsleta («Revolutionary Road»);

Labākais aktieris drāmā - Mikijs Rurks («The Wrestler»);

Labākā komēdija vai mūzikls - «Vicky Cristina Barcelona»;

Labākā aktrise komēdijā vai mūziklā - Sallija Hokinsa («Happy-Go-Lucky»);

Labākais aktieris komēdijā vai mūziklā - Kolins Farels («In Bruges»);

Labākā animācijas filma - «Wall-E»;

Labākā filma ārzemju valodā - «Waltz With Bashir» (Izraēla);

Labākā otrā plāna aktrise - Keita Vinsleta («The Reader»);

Labākais otrā plāna aktieris - Hīts Ledžers («The Dark Knight»);

Labākais scenārijs - Saimons Bofojs («Slumdog Millionaire»);

Labākā mūzika filmai - A.R.Rahmans («Slumdog Millionaire»);

Labākā dziesma filmā - «The Wrestler» – Brūss Sprinstīns («The Wrestler»);

Labākais dramatiskais televīzijas seriāls - «Mad Men»;

Labākais komēdijas vai mūzikla televīzijas seriāls - «30 Rock»;

Labākā aktrise dramatiskā seriālā - Anna Pakvina («True Blood»);

Labākais aktieris dramatiskā seriālā - Gabriels Birns («In Treatment»);

Labākā aktrise komēdijseriālā - Tīna Feja («30 Rock»);

Labākais aktieris komēdijseriālā - Aleks Boldvins («30 Rock»);

Labākais televīzijas miniseriāls - «John Adams»;

Labākā aktrise miniseriālā - Lora Linnija («John Adams»);

Labākais aktieris miniseriālā - Pols Džamanti («John Adams»);

Labākā otrā plāna aktrise miniseriālā - Lora Derna («Recount»);

Labākais otrā plāna aktieris miniseriālā - Toms Vilkinsons («John Adams»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu