Daniels Dejs-Luiss pēc trešā «Oskara» plāno atvaļinājumu no kinoindustrijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Daniels Dejs-Luiss, kurš svētdienas «Oskaru» ceremonijā ieguva trešo apbalvojumu kā labākais aktieris, vēlas garu atvaļinājumu no kinoindustrijas.

Režisora Stīvena Spīlberga filmas «Lincoln» («Linkolns») aktieris tuvākajā laikā nav plānojis filmēties jaunās kinolentēs. «Neesmu paredzējis nekādus jaunus projektus, jo man pāris gadu jāatpūšas,» viņš atklāja «Oskaru» ceremonijas aizkulisēs. «Nē, tādu nav. Tagad grūti par to pat iedomāties.»

55 gadus vecais Dejs-Luiss ir pirmā kino zvaigzne «Oskaru» vēsturē, kas prestižo labākā aktiera godalgu saņēmusi trīs reizes. Taču viņš atklāja, ka nebija sagatavojis pateicības runu, jo vēlējies, lai uzvaras gadījumā tā nāktu no sirds.

«Ja tādā situācijā nespētu atrast pats savus vārdus, tad taču tas būtu diezgan skumji, vai ne? Man patīk, ja runas ir pilnībā neartikulētas un vairākkārt pasaka vienu un to pašu lietu, tikai atšķirīgos veidos,» teica aktieris.

ASV Kinoakadēmijas balvas kategorijā «Labākais aktieris» Dejs-Luiss saņēma par 1989.gada filmu «My Left Foot» («Mana kreisā kāja») un 2007.gada drāmu «There Will Be Blood» («Plūdīs asinis»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu