Uzņems filmas «Varenais no Oza zemes» turpinājumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Filmu studija «Disney» pasūtījusi turpinājumu režisora Sema Raimi jauniznākušajai lentei «Oz the Great and Powerful» («Varenais no Oza zemes»).

Izklaides žurnāls «Variety» vēsta, ka arī jaunajā filmā galvenās lomas būs atvēlētas Džeimsam Franko, Milai kunisai, Mišelai Viljamsai un Reičelai Veisai, bet scenārija autors būs Mičels Kapners.

«Varenais no Oza zemes» ir 1939.gada filmas «The Wizard of Oz» («Oza zemes burvis») priekšstāsts. Tomēr jaunajās filmās nedrīkstēs izmantot atpazīstamus priekšmetus no oriģinālās kinolentes, piemēram, Dorotijas rubīnsarkanās kurpītes, jo tiesības uz vecāko filmu pieder citai studijai - «Warner Bros».

Raimi atzina, ka sākotnēji viņu esot «biedējis» «Visvarenā no Oza zemes» scenārijs, jo neesot bijis pārliecināts, kā slavenās 1939.gada filmas fani reaģēs uz priekšstāstu.

«Es biju nobijies, patiesībā es izjutu šausmas, jo oriģinālais «Oza zemes burvis» ir tik iemīļots un cilvēki negrib, lai kāds sāktu spēlēties ar viņu visdārgākajām bērnības atmiņām,» teica režisors. «Tāpēc es kādu laiku no scenārija turējos pa gabalu. Taču vēlāk, kad vajadzēja meklēt scenāristu citam projektam, es ieraudzīju scenāriju uz sava galda un izlasīju to. Es iemīlējos šajā stāstā.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu