Angs Lī pēc «Oskara» iegūšanas sāk darbu pie televīzijas seriāla

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Taivāniešu filmu veidotājs Angs Lī pēc labākā režisora nosaukuma iegūšanas šī gada «Oskaru» ceremonijā sācis darbu pie televīzijas seriāla.

Kabeļtelevīzija FX ceturtdien paziņoja, ka Angs Lī būšot režisors drāmas «Tyrant» pirmajai sērijai. Seriāls stāstīs par vienkāršu amerikāņu ģimeni, kas pēkšņi ierauta kādas Tuvo Austrumu valsts vētrainajās iekšējās lietās.

Tas ir režisora pirmais televīzijas seriāls, kā arī pirmais projekts pēc 2012.gada filmas «Life of Pi» («Pī dzīve»), kas pagājušajā mēnesī tika apbalvota ar četrām «Oskara» balvām.

«Tyrant» uzņemšana sāksies vasarā. Seriāla producenti būs «Emmy» balvas laureāti Hovards Gordons un Gideons Rafs, kuri veidojuši populāro psiholoģisko trilleri «Homeland» («Svešais starp savējiem»).

«Angs Lī atkal un atkal pierāda, ka spēj izstrādāt tik dziļus un īpatnējus tēlus, ka tie atklāj universālo cilvēka dabu,» 58 gadus veco režisoru slavēja FX prezidents Džons Landgrafs.

Angs Lī ir daudzpusīgs režisors, kurš uzņēmis gan cīņas mākslas filmu «Crouching Tiger, Hidden Dragon» («Tīģeris un drakons»), gan britu literatūras klasiku «Sense and Sensibility» («Prāts un jūtas»), gan arī zinātniskās fantastikas filmu «Hulk» («Halks»).

Pirmo «Oskaru» viņš ieguva 2006.gadā par geju drāmas «Brokeback Mountain» («Kuprainais kalns») režiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu