Filma par Minhauzena piedzīvojumiem Rīgā pagaidām netiks veidota

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Filma par Minhauzena piedzīvojumiem Rīgā pagaidām netiks veidota, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes deputāte Maija Stefane (PS).

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejā vakar bija plānots izskatīt lūgumu piešķirt līdzekļus filmas uzņemšanai, taču pati filmas veidotāja SIA «Platforma» lūgumu atsaukusi.

Kā ziņots, SIA «Platforma» bija lūgusi Rīgas domei piešķirt 0,5 miljonus latu spēlfilmas par Minhauzena piedzīvojumiem Rīgā veidošanai.

SIA «Platforma» radošā komanda bija sākusi darbu pie pilnmetrāžas spēlfilmas par Minhauzena piedzīvojumiem Rīgā. Radošā komanda pauda viedokli, ka tas būtu lielisks veids, kā popularizēt Rīgas pilsētas tēlu, jo slavenā barona Minhauzena vārds ir zināms visā pasaulē.

SIA «Platforma» Rīgas domei iepriekš lūdza piešķirt 510 000 latu, no kuriem 172 000 latu bija paredzēti filmas literārā un ražošanas scenārija veidošanai, bet 338 000 latu - filmas veidošanai. Kopumā filmas izmaksas tika lēstas ap 2,5 miljoniem latu, un pārējo summu uzņēmēji bija plānojuši piesaistīt no citiem atbalstītājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu