Trilleris «Inception» turpina uzvaras gājienu ārpus Ziemeļamerikas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Kristofera Nolana jaunā spriedzes filma «Inception» («Pirmsākums») ar Leonardo di Kaprio galvenajā lomā joprojām ir skatītākā filma pasaules kinoteātros. Ārpus Ziemeļamerikas trilleris trīs nedēļās ieņēmis 314 miljonus ASV dolāru (172 miljonus latu).

Nedēļas nogalē filma 59 valstīs ieņēmusi 34,6 miljonus ASV dolāru, no kuriem 3,3 miljoni dolāru ir Francijas kinoskatītāju ieguldījums. Spānijas un Dienvidkorejas kinoteātros filma ieņēmusi 2,9 miljonus ASV dolāru.

Tikmēr Ziemeļamerikā kinolente noslīdējusi uz ceturto vietu, nedēļas nogalē ieņemot 11,4 miljonus dolāru. Kopumā filma tur ieņēmusi 248 miljonus ASV dolāru.

Otrā skatītā nedēļas nogales filma ārpus Ziemeļamerikas kinoteātriem ir «Toy Story 3» («Rotaļlietu stāsts 3»), kas ieņēmusi 22,7 miljonus ASV dolāru. Kopumā ārvalstīs filma ieņēmusi 539,3 miljonus ASV dolāru. Vispopulārākā tā ir Japānā, kur tā atrodas topa pirmajā vietā jau sesto nedēļu pēc kārtas un ieņēmusi 95,8 miljonus ASV dolāru.

Trešajā vietā nonākusi Nikolasa Keidža piedzīvojumu filma «The Sorcerer's Apprentice» («Burvju māceklis»), kas 41 valstī ieņēmusi 15 miljonus ASV dolāru. Kopumā kinolente ārpus Ziemeļamerikas ieņēmusi 72,5 miljonus ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu