Sočos atklāj pieminekli komēdijas «Briljanta roka» varoņiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pirmdien Sočos atklāta Leonīda Gaidaja komēdijas «Briljanta roka» varoņiem veltīta skulptūru kompozīcija, ko radījuši divi vietējie skulptori - Vjačeslavs Zvojnovs un Aleksandrs Butajevs.

Kompozīcija attēlo ainu, kurā Gorbunkovu ģimene pavada Semjonu Semjonoviču ārzemju kruīzā. Pēc autoru vārdiem, skulptūru kompozīcija tiks uzlabota - plānots, ka tai apkārt tiks izliktas flīzes ar citātiem no filmas.

Skulptūru izveidošanu finansējuši vietējie uzņēmēji.

Pati ideja pieder akciju sabiedrības «Gazprom» valdes priekšsēdētājam Aleksejam Milleram, kas arī piedalījās atklāšanas pasākumā. Viņš norādīja, ka kūrortpilsētā ir daudz dažādu ievērības cienīgu vietu, taču ne visi zina, ka dažas komēdijas «Briljanta roka» ainas uzņemtas Soču ostā. «Kad es piedāvāju Krasnodaras apgabala gubernatoram Aleksandram Tkačevam un Soču mēram Anatolijam Pahomovam filmēšanas vietā izvietot skulptūru grupu, viņi ar entuziasmu piekrita,» atklāja Millers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu