Latvija iesaistīsies Āzijas grāvējfilmas uzņemšanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Šoruden Latvijā sāksies sagatavošanās darbi Āzijas «blockbuster» jeb grāvējfilmas «My Way» («Mans ceļš») uzņemšanai, kas tiks filmēta ne tikai Latvijā, bet arī Korejā un Ķīnā, aģentūru LETA informēja Latvijas filmu studijas «Film Angels Studio» pārstāve Baiba Grāpēna.

Āzijas topošās filmas producējošā kompānija ir «The Directors» no Dienvidkorejas, bet Latvijā filmas producēšana norisinās sadarbībā ar SIA «Film Angels Studio» un tās izpildproducentu Tomasu Makaru.

Filmas «My Way» stāsts būs par kādu korejiešu kareivi, kurš Otrā pasaules kara laikā, karodams Japānas, Krievijas un Vācijas armijās, tiek saņemts gūstā Normandijā no ASV armijas puses.

Nākamā gada pirmajā pusē Rīga pārvērtīsies 1944.gada Berlīnē, kino ciematiņš «Cinevilla» - par krievu ciematu, savukārt Kurzemes jūrmalas piekraste būs Amerikas kareivju pārņemtā Normandija. Filmas uzņemšanas vajadzībām jau šā gada novembrī Korejā ieradīsies masu skatu dalībnieki un kaskadieri no Latvijas, vēstīja Grāpēna.

Latvijā plānotā filmēšana būs vērienīgākais šāda žanra projekts, kāds līdz šim Latvijā ticis uzņemts. Saistībā ar plānoto filmēšanu rīt, 7.septembrī, plkst.11 Rīgas Kino muzeja konferenču telpā notiks preses konference, kurā piedalīsies filmas producēšanas vadītājs, izpildproducenti un Nacionālā Kino centra direktore Ilze Gailīte-Holmberga.

Jau ziņots, ka šā gada pavasarī «Film Angels Studio», sadarbojoties ar Japāņu kompāniju, Latvijā uzņēma filmas epizodes, patlaban Rīgā tiek uzņemts materiāls indiešu filmai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu