LTV1 demonstrēs filmu par Edgaru Liepiņu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 17. maijā, plkst. 22.10 LTV1 ēterā būs dokumentālā filma par Edgaru Liepiņu — «Āksts un traģiķis Edgars Liepiņš». Tā veltīta izcilā latviešu komiķa 80. jubilejai.

«Kaut arī šai neatkārtojamajai personībai 80 gadi paliks tikai decembrī, tas ir tikai viņa paradoksu garā tos atzīmēt jau maijā, ziedonī,» stāsta filmas scenārija autore un režisore Mārīte Balode, atgādinot, ka «Tiksimies maijā!» taču bijusi arī viena no daudzajām Edžus spārnotajām frāzēm, ko viņš tik bieži lietojis savos koncertos…

Tieši tālab 17. maijā plkst. 22.10 LTV1 aicina visus Edgara Liepiņa daudzos talanta cienītājus uz viņam veltītās videofilmas pirmizrādi. Mārīte Balode šo darbu veidojusi sadarbībā ar Edgara Liepiņa dēlu Kristapu, kas filmējis tēvu gan koncertos, gan privāti. Rezultātā tapusi pirmā latviešu, kā mūsdienās teiktu, šovmeņa, bet īstenībā — āksta-patiesības teicēja — dzīvesstāsts. Daudzie videoarhīva materiāli atgādinās savulaik šā ākstu karaļa milzīgo popularitāti un tautas mīlestību, kas joprojām dzīvo atmiņās un skaņu ierakstos.

Mārīte Balode stāsta: «Edžus bija maksimālists uz skatuves un dzīvē, atvērts priekam un sāpēm... Tāda personība diez vai šodien sastopama, bet pats Edgars Liepiņš teicis, ka viņš atkal nākšot pēc 60 gadiem, kad viņa priekšpēdējam dēlam — Edgaram — būšot 66... Gaidīsim!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu