Februāra beigās Rīgā sāksies IV Rīgas Starptautiskais Fantāzijas filmu festivāls

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 27.februārim līdz 8. martam kinoteātros «K. Suns» un «Cinamon» norisināsies IV Rīgas Starptautiskais Fantāzijas filmu festivāls.

Fantāzijas filmu festivāls notiek reizi divos gados, un tajā tiks izrādītas jaunākās filmas no dažādiem pasaules reģioniem, aptverot zinātniskās fantastikas, trilleru, baileņu un citu formu fantāzijas kino darbus, kas dod iespēju redzēt jaunākos un aktuālākos šī žanra darbus. Jau ceturto reizi festivāla ģenerālsponsors ir «Rietumu banka».

Iepriekšējos gados festivāla fokuss ir bijis zinātniskā fantastika un mistika, savukārt šogad festivāls pievēršas vairāk šausmu kino. Kā īpašs notikums tiks atzīmēta kulta statusu ieguvušās šausmu filmu klasikas – «Svešais» trīsdesmitgade.

Savukārt krievu literatūras šausmu klasiķa Nikolaja Gogoļa 200 gadu jubileju festivāls atzīmēs ar filmas «Vakari ciematā pie Dikaņkas»(1961.) seansu.

Tāpat, pie īpašajiem notikumiem jāpiemin izcilā čehu animatora – sirreālista un taktilās filozofijas pamatlicēja Jana Švankmajera 75 gadu jubileju.

Par festivāla atklāšanas filmu izvēlēta «Arsenāla» skatītāju tik ļoti iemīļotā režisora Gaja Medina filma «Brand Upon the Brain», kas ir mēmā kino stilistikā uzņemta šausmu fantāzija par paša režisora bērnību.

Jau otro gadu, Rīgas Starptautiskā Fantāzijas filmu festivāla Konkursa skati vērtēs starptautiska žūrija, kas lems, kurai no 12 konkursa filmām piešķirt galveno balvu – «Zelta zobu». Balvas autors ir mākslinieks Krišs Erdmanis.

www.arsenals.lv

Viena no festivāla būtiskākajām sastāvdaļām ir festivāla viesi. Šogad IV Rīgas Starptautiskā Fantāziju Filmu festivāla žūrijā būs Lundas (Zviedrija) fantāzijas festivāla dibinātājs Magnuss Paulsons un ungāru žurnāliste un Starptautiskā Kino festivāla «Titanic» programmētāja Kata Anna Varo. Latviju žūrijā pārstāvēs kinorežisors Dāvis Sīmanis.

Rīgā viesosies arī somu filmas «Sauna» režisors Antti Jussi Anilla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu