Dāvids un šova aizkulises

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ir interesanti pavērot, kas notiek Dāvidšova aizkulisēs.

Meitenes — dejotājas — mēģina pārģērbties, kaut arī nav ne vietas, ne gaisa, ne gaismas. Uz metāla karekļiem caurvēja retajās plūsmās šūpojas skaisti tērpi, uz grīdas vietvietām mētājas dzeltenas un zaļas spalvas. Nē, ne no vistām vai papagaiļiem. No tērpiem.

Dāvids, gatavodamies kārtējam raidījuma ierakstam, ir mazliet nervozs. Viņš ir tērpies zilā halātiņā. Kāds, garām skrienot, izmet repliku: «Tu šodien zils…» «Es vienmēr zils,» viņš attrauc un ar salveti noslauka sviedrus.

Meitenes, kurām jāpiedalās Dāvidšovā kā skatītājām, viegli iespurcas un turpina krāsoties. Meitene, kas strādā par grimētāju, pievērsusies kādai raidījuma viešņai, kurai, izrādās, ir jau savs grims uzlikts, tāpēc nav vairs nekādas jēgas ņemties ar pūderiem un krāsām. «Aizveriet durvis!» sauc kāda paplika dejotāja un nodrebinās.

Uz jumta, kur stāv pīpētāji, vairs nav vietas. Šķiet, visi pulcējas raidījumam, kurā spriedīs par pīpēšanas kaitīgumu. Bet tā tomēr nav. Pienāk arī Māris Ozoliņš, kas visiem te kā tētis. «Nu, uzpīpēsim?» viņš provocē. Visi smejas, jo viņš nezin kāpēc nevēlas to darīt. Tā smagnēji un smīnīgi pievienojas arī raidījuma viesis Ojārs Grīnbergs ar sievu. Viņš ir labā noskaņojumā, jo viņam patīk Dāvida raidījumi. «Tā ir brīva un atraktīva improvizācija,» viņš komentē savu atrašanos Dāvidšova aizkulisēs.

… Pēc kārtējā raidījuma ieraksta visi atviegloti nopūšas un iet parunāties. Dāvids, atcerējies kādas senas publikācijas, saka: «Visi ir baigi gudrie, kad jākritizē. Lai paši pamēģina uztaisīt kādu raidījumu.» Māris viņam piekrīt, jo viņa kontā jau ir dažādas «fabrikas» — gan talantu, gan netalantu. Dāvids šķiet mazliet aizvainots, ka jādzird lielākoties nievas, kuras — kā likums — pauž tie, kuri paši neko nemēģina radīt. Bet viņš dara, cenšas, viņam sanāk un nesanāk, viņš uzvar un zaudē. Bet Dāvids dara no sirds. No tādas mazliet bezkaunīgas un sirsnīgas sirds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu