Noskaidroti labākie LTV

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Televīzija (LTV) Latvijas neatkarības gadadienu atzīmēja, godinot labākos žurnālistus, raidījumu vadītājus un tehniskos darbiniekus.

Sveicamie saņēma krāšņu ziedu pušķi un diplomu, taču dāvanas bija atšķirīgas: dažiem tika aploksnītes, citiem — DVD un mūzikas diski.

«Tā kā gaidāms saspringts darba posms — 4. maija pasākumi un Buša vizīte —, jau laikus gribu jūs apsveikt svētkos un sumināt par padarīto,» lakonisks bija LTV šefs Jānis Holšteins. Viņš arī atklāja, ka tiek domāts par jauna televīzijas kompleksa celtniecību.

Šķiet, sveicot kolēģus, Holšteins ne vienu vien patīkami pārsteidza. Piemēram, labākā kultūras raidījuma «Atsaukšanās» veidotāja Ilze Strenga solīja piekukuļot šefu, ja vien viņš dotu «zaļo gaismu» vēl kāda līdzīga raidījuma tapšanai. Savukārt labākais raidījuma vadītājs Jānis Domburs, aplūkojot saņemto aploksni, paziņoja: «Zinu, ka tepat aiz sienas ir klāts svētku galds, taču, ja tur būs «par īsu», apsolu jums visiem izmaksāt tepat televīzijas kafejnīcā!"

Pārsteigta bija arī «Eirovīzijas» producente Iveta Lepeško, kas balvu saņēma par raidījumu «Rīga—Stambula—Rīga». «Man jau šķita, ka «Eirovīzija» vairs nav modē. Taču nu izskatās, ka varbūt taps arī raidījums «Rīga—Kijeva—Rīga»,» viņa atzina.

Protams, neiztika arī bez nelielas apcelšanas: raidījuma «Valsts pirmās personas» veidotāja Baiba Strautmane, kuru atzina par labāko žurnālisti, smējās: «Man jau šķiet, ka Domburs uz mani ir ļoti dusmīgs par to, ka tika atzīts par labāko raidījuma vadītāju, nevis žurnālistu!"

Brīdi vēlāk visi apbalvotie un viņu kolēģi devās uz blakustelpu, kur uz bagātīgi klātā galda netrūka ne ēdamā, ne dzeramā, lai pie vīna glāzes apspriestu jau padarīto un kaltu jaunus plānus.

Labākie TV

- Labākais kultūras raidījums — «Atsaukšanās»

- Labākais bērnu un pusaudžu raidījums — «Dullais Didzis. «Mākonis»"

- Labākais informatīvi dokumentālais raidījums — «Vakara intervija»

- Labākais izklaides raidījums — «Rīga—Stambula—Rīga»

- Labākā videofilma» — «Likteņa līdumnieki»

- Labākā pašreklāma — «SeMS — «Priecīgus svētkus!"

- Labākais ziņu sižets — «Nieres operācija»

- Labākais raidījuma vadītājs — Jānis Domburs («Kas notiek Latvijā?»)

- Labākā žurnāliste — Baiba Strautmane («Valsts pirmās personas»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu