LTV akcija «Top Latvijas Likteņdārzs!» sasniegusi mērķi

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Televīzija ir gandarīta, ka svētdien, 23. augustā rīkotā akcija «Top Latvijas Likteņdārzs!» ir pilnībā izdevusies, jo sasniegusi gan emocionālu, gan praktisku mērķi.

Kopumā akcijas laikā ar ziedojumu tālruņa starpniecību saziedoti 51 985 lati, pārdotas ziedojumu zīmes 495 Ls vērtībā, kā arī saņemti ziedojumi skaidrā naudā – Ls 269, 28 lati un 102 ASV dolāri. Visa akcijas laikā iegūtā summa tiks izlietota Likteņdārza perimetrālā ceļa izbūvei.

Tiešraides no Kokneses visas dienas garumā vadīja LTV žurnālisti Aija Kinca un Jānis Geste, tās bija skatāmas ne tikai LTV1 ēterā, bet arī LTV mājas lapās.

Kā liecināja «Likteņdārzā» notiekošais, emocionāli pārdomu brīži mijās ar cītīgu darbu, bet tiešraides un īpaši gatavotie videosižeti visai Latvijai ļāva uzzināt ne tikai to, kas īsti ir «Likteņdārzs», bet arī novērtēt šīs idejas vērienu un gūt priekšstatu, kā ar savu darbu katram iespējams atbalstīt tā tapšanu.

Sabiedriskā televīzija ir pateicīga tiem, kas noticēja, tiem, kas pirmie izdarījuši savu izvēli, darbu, domas un laiku veltot «Likteņdārzam».

«Latvijas Televīzija, būdama sabiedrisks medijs, aicina atcerēties, ka 1935. gada 18. novembrī par latviešu tautas saziedotajiem līdzekļiem tapa Brīvības piemineklis. Ko mēs atstāsim nākamajām paaudzēm un Latvijai? Kas būs mūsu veidotais piemineklis? Desmit gadu laikā mums jāizveido Likteņdārzs, darot to par svētvietu, kur smelties spēku ikvienam, kad ir grūti.

Vai šis ir brīdis, kad jābrauc projām, atstājot valsti un tautu? Aicināsim tos, kas pieņem likumus, domāt saprātīgi. Latvieši, esiet šeit, ziedojiet savu darbu, domas un spēkus Latvijai, jo nav lielākais laimes kā dzīvot savā valstī un dzirdēt savu valodu. Padomājiet, kādu mēs gribam redzēt savu Latviju tās simtgadē. Sadosimies rokās un visi kopā veidosim šo valsti,» savā uzrunā akcijas noslēgumā sacīja tās idejas autors – LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Turpinot akcijā aizsākto, Latvijas Televīzija aicina: ikviens var piedalīties Likteņdārza tapšanā, līdz 28. augustam zvanot pa ziedojumu tālruni 90006388 kaut tūlīt: ar vienu zvanu ziedosim 1 latu. Kā šorīt rāda balsojuma rezultāti, akcijas laikā fiksētā ziedojumu summa pieaug ik minūti.

Tāpat jāatgādina, ka paralēli darbojas arī «Likteņdārza» pastāvīgais ziedojumu tālrunis – 90006787.

www.liktendarzs.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu