Dziedāšanas svētki «Dziedošās ģimenes» – jau šo svētdien

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar 30. augustu, svētdienu vakaros, plkst. 20.20 LNT aizsāks skanīgo un sirsnīgo dziedāšanas svētku «Dziedošās ģimenes» tiešraižu ciklu. Projektā «Dziedošās ģimenes» piedalīsies 24 ģimenes no visas Latvijas – tiks pārstāvētas tādas pilsētas kā Jelgava, Saldus, Talsi, Balvi, Ogre, Rēzekne, Alūksne, Rīga, Cēsis, Valmiera, Liepāja un citas.

Latvijas ģimeņu dziedāšanas svētki noritēs 2 posmos. 1. posms ietvers 2 pusfinālus – pirmais pusfināls notiks 30. augustā, bet otrais pusfināls notiks 6. septembrī. Katrā no pusfināliem piedalīsies 12 ģimenes, kopā 24 ģimenes no visas Latvijas. No katra pusfināla pēc skatītāju un žūrijas vērtējuma tālāk tiks izvirzītas 6 skanīgākās ģimenes, kopā 12 ģimenes, kuras uzsāks dalību Lielajos dziedāšanas svētkos. Līdz ar to, 2. posmu, kas sāksies ar 13. septembri uzsāks 12 ģimenes.

Jau ziņots, ka dziedošās ģimenes braucām satikt 7 dažādās Latvijas pilsētās – Jelgavā, Preiļos, Rīgā, Ventspilī, Valmierā, Saldū, Dobelē. Kopumā atlasēs pieteicās vairāk nekā 100 dziedošu ģimeņu. Dziedāt nāca gan kuplas ģimenes, gan tikai māsas vai mammas ar bērniem. Ģimenes atlasēm bija gatavojušās ļoti īpaši – bija pārdomāti gan tērpi, gan priekšnesumi un dziesmu izvēle.

Pagājušajā nedēļā ieraksta studijā pie Džuliana notika «Dziedošās ģimenes» kopdziesmas ierakstīšana. Projekta tituldziesma ir pasaulslavenā un iemīļotā R. Rodžersa mūzikla «Mūzikas skaņas» dziesma «Do-Re-Mi», kuru vārdus latviskojis mūziķis Guntars Račs. Kopdziesmas pirmatskaņojumu varējāt dzirdēt 22. augustā, «Rīgas Svētki 2009» ietvaros, kad visas 24 ģimenes kāpa uz svētku skatuves 11. novembra krastmalā.

«Dziedošās ģimenes» tiešraides vadīs dziedātājs Lauris Reiniks, bet projekta žūriju pārstāvēs 3 cilvēki, divi pastāvīgie žūrijas locekļi, bet trešais katru nedēļu mainīsies un būs kāds cits Latvijā atpazīstams cilvēks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu