Pašmāju kinolente «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» sasniegusi skatītāju rekordu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Desmit dienās kopš izrādīšanas sākuma pirmās Simtgades filmas «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» skatītāju skaits pārsniedzis 16 000 – pirmajā nedēļā no 17. līdz 24. augustam Vara Braslas jauno ģimenes spēlfilmu noskatījušies 13 222 cilvēki visā Latvijā, otrajā nedēļas nogalē tiem pievienojušies vēl vairāk nekā 3500, kopējais skaits pēc divām nedēļas nogalēm – 16 853 skatītāji. 

Neviena no savulaik kinoteātros izrādītajām jaunajām Latvijas ģimenes filmām pirmajā demonstrēšanas nedēļā nav sasniegusi tādus rezultātus; Braslas spēlfilma šajās septiņās augusta dienās populārāko filmu topā ierindojusies otrajā vietā tūlīt aiz amerikāņu animācijas grāvēja «Emodži filma».

Jau ziņots, ka filma «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru», kas stāsta par lielpilsētas zēna Oskara vasaru mazpilsētiņā pie vectēva, ir pirmā pirmizrāde Nacionālā kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei, kur kopumā top 16 pilnmetrāžas filmas – sešas spēlfilmas, divas animācijas un astoņas dokumentālās filmas. Oktobrī un novembrī Simtgades pirmizrāžu ciklu turpinās divas dokumentālās filmas – Ilonas Brūveres Ievainotais jātnieks un Askolda Saulīša Astoņas zvaigznes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu