Latvijas «X Faktora» pretendenti bijuši kā apsēsti ar Stafeckas dziesmu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

No 8. līdz 13. maijam muzikālā realitātes šova «X Faktors» veidotāji kopā ar šova vadītāju Marku Rivu apbraukāja Latviju, meklējot dziedošos talantus. Kamēr žūrija vēl veic grūtāko darba daļu, atlasot dalībniekus fināla atlasei, esam apkopojuši dažus interesantākos faktus no atlasēm.

Šova veidotāji sešās dienās pabijām sešās pilsētās – Liepājā, Valmierā, Jelgavā, Rēzeknē, Daugavpilī un Rīgā.

Atlasēs kopumā piedalījās 1087 dalībnieki, no kuriem 70% bija sievietes un 30% vīrieši, vairāk nekā puse no tiem (677) bija vecumā no 16-25 gadiem. Vecākajam dalībniekam bija 67 gadi.

Atlasēs dziedātāji izpildīja dziesmas astoņās valodās - latviešu, krievu, angļu, itāļu, franču, spāņu, poļu un armēņu valodā.

3 populārākās dziesmas šajās atlasēs bija: latviešu dziedātājas Antras Stafeckas izpildītā «Vētra nāk», britu dziedātājas Adeles dziesma «When We Were Young» un amerikāņu dziedātāja Džona Ledženda «All of Me».

«X Faktors» ir televīzijas realitātes šovs, kura mērķis ir attīstīt jaunus dziedošos talantus. Skatītājiem tā ir muzikāla izklaide un iespēja just līdzi saviem favorītiem, savukārt mūziķiem – pieredzējušu nozares profesionāļu vadībā attīstīt sevi un iegūt klausītāju atzinību, mīlestību un, iespējams, biļeti veiksmīgai mūziķa karjerai.

Pasaules pieredze rāda, ka «X Faktora» dalībnieki pēc šova gūst panākumus un viņu dziesmas nokļūst topu virsotnēs, kļūstot par pārdotākajiem ierakstiem.

Šovs TV ekrānos būs redzams kanālā TV3 rudenī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu