«Viss notiek» — par lielāko kāzu salonu pasaulē

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

21. septembra raidījums «Viss notiek». Ņujorkā, Manhetenā, atrodas lielākais un slavenākais kāzu veikals salons pasaulē «Kleinfeld». Līgavas ne tikai no Amerikas, bet arī no Eiropas, Āzijas un Austrālijas šeit pasūta kāzu kleitas, kurpes, rotaslietas un apakšveļu. Taču pats svarīgākais fakts, kas mums būtu jāzina par šo milzīgo kāzu impēriju, ir tas, ka tā īpašniece ir latviete Māra Uršela Jansone.

Ilmārs Latkovskis devās ciemos pie Māras Uršelas Jansones, lai iepazītos ar Amerikā tik slaveno latvieti, apskatītu viņas izveidoto pasaku valstību visām līgavām, kā arī mēģinātu noskaidrot, kāds ir viņas panākumu ceļš un kā viņai izdodas tik veiksmīgi vadīt tādu milzīgu mašinēriju, nepazaudējot tajā visā cilvēcīgumu un personīgu attieksmi gan pret visām klientēm, gan darbiniekiem?

«Kleinfeld» mājā strādā vairāk nekā 250 cilvēku. Šeit ne tikai izstrādā kleitu dizainus, bet tās arī šuj. «Kleinfeld» apvieno vairākus talantīgus stilistus un modes dizainierus, kā arī pulcē šuvējas no visas pasaules. Atraktīva un specifiska ļaužu grupa, kuru labi pazīst veikala īpašniece — Māra zina katrai šuvējai vārdu un no kuras valsts viņa šeit ieradusies.

Šovasar «Kleinfeld Bridal» veikals salons atzīmēja jau desmito pastāvēšanas gadadienu. Tā klientu skaits gadā laikā ir 15 000. Dažas labas kāzu kleitas cena ir lielāka nekā mājai — 100 000 un vairāk ASV dolāru. Viss tiek organizēts kā pa konveijeru un tomēr ļoti personiski.

Māra mēģinājusi sadarboties arī ar latviešu modes māksliniekiem, tomēr pagaidām tas sanākot pārāk dārgi… Pēdējā laikā aizvien nostalģiskāk Māru velk uz saviem dzimtajiem laukiem Latvijā. Bet pagaidām viss notiek Ņujorkā.

««Kleinfeld» — tas ir zīmols, ko pazīst un augstu vērtē visā pasaulē. «Kleinfeld» — tas ir intriģējošs un iedvesmojošs stāsts latviešiem, tomēr jāatzīst: lai gan ASV «Kleinfeld» zīmolu zina ļoti labi, pat latvieši brīnās, uzzinājuši, ka tā īpašniece ir latviete. Šis fakts kaut kā izslīdējis no latviešu uzmanības loka. Tieši tāpēc mēs gribam latviešus ar to iepazīstināt,» stāsta Ilmārs Latkovskis.

www.vissnotiek.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu