Top «kristapotās» īsfilmas «Apsēstība» pilnmetrāžas versija «Sēņotāji»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vakar «Lielā Kristapa» balvu saņēma Ivara Tontegodes režisētā īsfilma «Apsēstība». Pašlaik režisors pārveido filmu pilnmetrāžas versijā «Sēņotāji», kuru jau pavasarī varēs skatīties kinoteātros gan Rīgā, gan Latvijas reģionos.

«Acīmredzot kino jomā sākusies jauna ēra. Biju patiešām pārsteigts saņemt šādu godu, turklāt apsteidzot vairākus citus, manuprāt, spēcīgus režisorus. Ar viņiem mēs kādu dienu noteikti tiksimies arī Kannu festivālā! Filmu studijas «Lokomotīve» ideja par pilnmetrāžas filmu man, protams, sagādā kaifu — radīt ko pabeigtu un lielu, iestāties «īstā kino» lauciņā, jo īsmetrāža ir studentu finanšu resursu trūkuma līmenis. Vienmēr esmu uzskatījis, ka tas ir formāts cirka jokiem, nevis nopietniem stāstiem, emocijām, atmosfērai,» ar piedzīvojumiem kinofestivāla noslēguma ceremonijā dalījās «Sēņotāju» režisors un scenārija autors Ivars Tontegode.

«Apsēstība» tika iesniegta kinofestivāla «Lielais Kristaps» studentu īsfilmu kategorijā, bet žūrija nolēma to nominēt kopā ar profesionāļu veidotām īsfilmām. Vēl nezinot «Lielā Kristapa» rezultātus, filmu studija «Lokomotīve» saskatīja īsfilmā pilnmetrāžas filmas potenciālu. Šā gada septembrī tika būtiski papildināts filmas scenārijs un sākti piefilmēšanas darbi. Daudzas epizodes tiks pilnībā pārveidotas, kā arī būtiski papildināts filmas scenārijs un intensificēta filmas sižeta dinamika.

Filmai «Sēņotāji» pašlaik tiek piesaistīts finansējums, iesniegts lūgums pēc atbalsta Valsts kultūrkapitāla fondam, un paralēli tiek meklēti arī atbalstītāji privātajā sektorā. Visus interesentus lūdzam pieteikties filmu studijā «Lokomotīve».

Traģikomēdijas «Sēņotāji» sižets vienā rindkopā:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu