Paulu Koelju darba ekranizācijas pirmizrāde

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.jr.lv

Starptautiskā Romas filmu festivāla ietvaros šogad pirmizrādi piedzīvos filma «Eksperimentālā ragana». Tā veidota pēc Paulu Koelju romāna «Portobello ragana» motīviem.

Filmas idejas autors ir pats Koelju, toties scenāriju radījuši Koelju darbu cienītāji. Sekojot autora aicinājumam, lasītāji iejutušies režisora ādā un kopīgiem spēkiem radījuši atzīstamas kvalitātes kinofilmu.

Filmas pamatā ir stāsts par Atēnu, kādreiz adoptētu meiteni, kura 1982. gadā, bēgot no pilsoņu kara Libānā, nokļūst Londonā. Universitātē Atēna sastop kādu vīrieti, kas vēlāk kļūst par viņas bērna tēvu. Tomēr viņu kopdzīve nav ilgstoša. Kļūstot par māti, Atēna aizvien biežāk sāk prātot par savu bioloģisko māti. Uzmācīgā doma viņu atrast aizved Atēnu uz Rumāniju. Ceļojumā gūtās atziņas un atklājumi par sevi maina ne tikai galvenās varones, bet arī viņas līdzcilvēku dzīvi.

Filmas naratīvs veidots, ieklausoties to cilvēku stāstos, kas kādā dzīves posmā pazinuši noslēpumaino un neparasto sievieti Atēnu.

Filmas pirmizrāde notiks otrdien, 20. oktobrī, plkst. 21.00 Sala Petrassi (Romā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu