Translācija no Jāņa Petera jubilejas vakara

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

LTV1 jau šosestdien, 12. septembrī, no plkst. 18.30 aicina skatītājus uz ekskluzīvu translāciju – dzejnieka Jāņa Petera jubilejas vakaru «Dzejnieka mīlas vārdi». Šis iestudējums vienlaikus atklās Dailes teātra 90. jubilejas sezonu.

«Turpinot Līgo vakara priekšvakarā veiksmīgi aizsākto tradīciju, kad no Nacionālā teātra tiešraidē demonstrējām Rūdolfa Blaumaņa iestudējumu «Skroderdienas Silmačos», 12. septembrī LTV1 ēterā piedāvāsim translāciju no Dailes teātra 90. jubilejas sezonas atklāšanas ceremonijas, ko veidos tautā iemīļotā dzejnieka un Atmodas veicinātāja Jāņa Petera 70. jubilejas vakars. Atceroties, ar kādu sajūsmu skatītāji uzņēma «Skroderdienu» tiešraidi, arī šoreiz ikvienam sagādāsim iespēju vērot ne tikai pašu iestudējumu, bet ar Latvijas Televīzijas radošās komandas starpniecību ielūkoties arī teātra aizkulisēs, kas ir daudz noslēpumainākas un vilinošākas par to, kas notiek uz izgaismotās skatuves,» atklāj LTV1 direktore Baiba Šmite.

Uzsverot LTV un Dailes teātra kopsadarbību šajā projektā, par tiešraižu vadītājiem izraudzīts literatūrzinātnieks, raidījuma «100 g kultūras» vadītājs Arno Jundze un Dailes teātra aktrise Ieva Pļavniece, kuru redzēsim arī iestudējumā uz Dailes teātra skatuves. Viņi ieskatīsies gan izrādes aizkulisēs, gan izvaicās skatītājus, aktierus un izrādes radošo komandu, tātad - pavērs priekškaru tiem unikālajiem notikumiem, kas zālē sēdošajiem teātra skatītājiem paliks apslēpti. LTV translācijas režisors - Juris Sējāns un Agita Cāne, redaktore - Sandra Kiršberga, projekta vadītāja – Sandra Eihmane.

Ieskats aizkulisēs, intervijas ar skatītājiem un iestudējuma veidotājiem, kā arī LTV režisores un teātra zinātnieces Mārītes Balodes veidotie videosižeti par Jāņa Petera radošo, personīgo un sabiedrisko dzīvi būs skatāmi translācijas pirmajā pusstundā – no plkst. 18.30 un arī izrādes starpbrīdī.

Savukārt plkst. 19.00 sāksies uzvedums «Dzejnieka mīlas vārdi». Tā pirmajā daļā izskanēs Jāņa Petera apjomīgākā poēma «Nakts pēc tautasdziesmas» Dailes teātra aktieru izpildījumā, pie klavierēm – maestro Raimonds Pauls. Uzveduma otrajā daļā, kas LTV1 ēterā sāksies tūlīt pēc «Panorāmas» – plkst. 21.15 - skanēs komponistu Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Ulda Stabulnieka, Ivara Vīgnera un Imanta Kalniņa dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem no izrādēm «Māsa Kerija», «Šerloks Holmss», «Sirano de Beržeraks», «Trīnes grēki», «Meldermeitiņa», «Kabīrijas naktis», «Šveiks», «Pifa piedzīvojumi», «Nāc pie puikām!».

Koncertā piedalīsies Jānis Paukštello, Valdis Liepiņš, Artūrs Skrastiņš, Rēzija Kalniņa, Artis Robežnieks, Vita Vārpiņa, Ilze Ķuzule, Ieva Pļavniece, Ērika Eglija, Baiba Neja, Inita Dzelme, Kristaps Rasims, Gints Andžāns.

Diriģenta un uzveduma muzikālā konsultanta Jura Vaivoda vadībā muzicēs Kārlis Lācis (taustiņinstrumenti), Kaspars Zemītis (ģitāra), Mārtiņš Linde (sitaminstrumenti), Pēteris Liepiņš (basģitāra) un Gints Pabērzs (saksofons). Uzveduma režisors - Valdis Liepiņš, scenogrāfs - Mārtiņš Vilkārsis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu