«Positivus» festivāls izziņo Dabas skatuves un Kino telts programmu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Arī šogad «Positivus» festivāla apmeklētāji varēs iedvesmoties no pārsteidzošiem mūzikas, dejas un teatrālas improvizācijas priekšnesumiem, ko nodrošinās daudzpusīgā Dabas skatuve, kā arī mierīgā noskaņā veldzēties kino aizraujošajā pasaulē, baudot labākās pašmāju un ārvalstu filmas, izsmalcinātu franču kino klasiku un radošas īsfilmas Nokia kino teltī.

Positivus festivāla Dabas skatuves programma veidota, iedvesmu rodot Rīgas radošajos kvartālos. Pērles, DAD Cafe, Kalnciema kvartāla, Vietas un MIIT pārstāvji zina, kāds skanējums varētu vislabāk pārstāvēt Rīgas jaunās mūzikas eklektiku Salacgrīvā. Abos vakaros uzstāsies vairākas muzikālās apvienības, spēlējot gan folkroku, ambientu elektroniku un post-roku, gan moderno džezu un instrumentālo roku. Par patīkamu noskaņu gādās tādi mākslinieki kā dziesminieki Imants Daksis un Martin Confused, kā arī akustiskās ģitāras spēlētājs Rihards Lībietis, progresīvā roka grupa Indygo, «indie popa fejas» Sus Dungo un citi. Festivāla vakarus noslēgs tādas brīnišķīgas DJ apvienības kā Cita mūzika, 2instrumenti un TIIM.

Sestdienas rītā jau no pulksten 10:00 pozitīvi varēs uzlādēties Dabas skatuves dejas rītā, kur sadarbībā ar dejas un personības kultūras centru I-DEJAS MĀJA varēs atgūt možumu dažādos dejas ritmos, sākot no indiešu mūzikas līdz sambas ritmiem. Papildus programmā ir iekļauti arī vairāki improvizācijas teātru priekšnesumi, tostarp arī atraktīvie Rīgas Improvizācijas teātris Raimonda Ruzenieka vadībā, Improzoo, AKA un citi asprātīgi kolektīvi. Kā citus gadus, arī šogad British Council sadarbībā ar Totaldobže kultūras centru piedāvās Poetry Slam.

Nokia kino telts šogad «Positivus» festivāla apmeklētājiem piedāvās sapņainu, vietām mediatīvu, nostaļģisku un iedvesmojošu programmu ar labākajām pašmāju un ārvalstu filmām, atklājot visdažādākos dzīves stāstus no visas pasaules. Nokia kino telts kino mīļus priecēs abās festivāla dienās no rīta līdz pat saullēktam nākamās dienas rītā.

Latvijas kino cienītājiem «Positivus» festivāls sadarbībā ar Nacionālo filmu festivālu «Lielais Kristaps 2012» piedāvās īpašu spēlfilmu, dokumentālo filmu un animāciju izlasi, kas atspoguļos aktuālākās latviešu kino tendences ar plašu izvēli starp 24 festivāla filmām, tajā skaitā nominantu un laureātu darbiem. Positivus festivālā būs arī īpaša prezentācija īsfilmu projektam «15 young by young», kur vienas paaudzes režisori stāsta par pašreizējo dzīvi 15 pēcpadomju savienības valstīs pēc 20 brīvības gadiem. Kā ieskatu projektā redzēsim 7 īsfilmu izlasi un varēsim iesaistīties sarunā ar filmu veidotājiem, t.sk. Latvijas pārstāvi kino režisoru Dzintaru Dreibergu.

Izsmalcinātā kino gardēžiem ACME FILM piedāvās noskatīties Larsa fon Trīra pēdējo veikumu - filmu «Melanholija», kā arī šī gada Oskara balvu pasniegšanas ceremonijā triumfējošo mēmo filmu «Mākslinieks». Francijas kultūras centrs papildinās Nokia kino telts programmu ar vairākām filmu arhīva pērlēm, tostarp Žaka Tati un Anjēzes Vardas īsfilmām, kā arī ar animētu īsfilmu izlasi «Ak! Mīlestība...“. British Council savukārt piedāvās iepazīties ar izcilu īsfilmu kolekciju, kurā pārstāvētas īsfilmas, kas nominētas prestižajai Britu Kinoakadēmijas balvai. Positivus festivāls sniegs iespēju aplūkot arī īsfilmas no Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS 2012. gada kolekcijas, starptautiskā īsfilmu izplatītāja Future Shorts vasaras festivāla programmu un vairāk nekā 15 jaunākās Baltijas valstu īsfilmas piedāvās Baltic Shorts. Tāpat būs iespējams aplūkot arī pārsteidzošas dažādu žanru un tehniku īsfilmas no Latvijas, tostarp animācijas, komēdijas, mūziklus un videoklipus – agrā sestdienas rītā varēs gremdēties atmiņās, vērojot Latvijas Mūzikas kanāla sarūpētos pagājušā gadsimta astoņdesmito un deviņdesmito gadu mūzikas video.

Izvērsta Dabas skatuves un Nokia kino telts programma aplūkojama «Positivus» festivāla 2012 mājas lapā: «positivusfestival.com».

Līdz šim apstiprinātie Positivus festivāla mākslinieki:

  • TELE 2 skatuve: Keane, Manic Street Preachers, Instrumenti, The Vaccines, Niki & The Dove, Friendly Fires, Housse de Racket, SBTRKT live, Givers, Ewert and the Two Dragons.
  • Nordea skatuve: Damien Rice, King Charles, Wild Beasts, Jamie N Commons, Lucy Rose, Vondelpark, Cashier No. 9’s un Skyforger.
  • Red Bull Music Academy skatuve: DJ Rapa, Brockenchord, Kienra&ЯVRS, Dave Storm, Downtown Party Network, Full Crate&Mar, Tiger&Woods, DJ Zinc, DJ Quest, Elvi/Dunian, Toms Grēviņš, Tiger Milk, OYT, Jesse Boykins III, Mr. Nestor, TNGHT (Hudson Mohawke&Lunice), Tom Middleton, Sander Mölder.
  • Palladium skatuve: Los Masculinos Galaxy Bosons, Rīga Metro, The Big Bluff, Freaks on Floor, Baložu pilni pagalmi, The Wow, Laime Pilnīga, Black Apple Market, Triānas Parks, Astro’n’out.
  • Talinn Music Week uz Palladium skatuves: Tiit Kikas, State of Zoe, Abraham’s Cafe, Animal Drama, Talbot, Elephants from Neptune, Dahling un Sethh.
  • I Love You skatuve: Alise Joste, Eskimo, Markas Palubenka, Mimicry, Sibyl Vane, The Sounde Poets, Zebra Island, Audience Killers, Tramplīni, Elizabete Balčus, Rasabasa, Momend, Zig Zag, Tenfold Rabbit, Mācītājs On Acid.

Lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā – Positivus Festivāls 2012 šogad sesto reizi notiks 20. un 21. jūlijā Salacgrīvā. Biļetes uz festivālu nopērkamas tickets.positivusfestival.com, Biļešu Serviss kasēs un Nordea bankomātos visā Latvijā. Biļešu cena ir Ls 33 par divu dienu biļeti bez telts vietas un Ls 36.50 par divu dienu biļeti ar telts vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu