«Future Shorts» septembra programmu atklās «Baltajā naktī» Spīķeros

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Septembrī starptautiskais īsfilmu tīkls «Future Shorts» klajā laiž jaunāko īsfilmu programmu ar Ameriku un starpkultūru dialogu uzmanības centrā. Sekojot tradīcijām, programmas atklāšanas seanss notiks Spīķeru kvartālā Rīgā, kam sekos vēl astoņi seansi citur galvaspilsētā un reģionos.

Pirmo reizi «Future Shorts» atklāšanas skate būs piesaistīta mūsdienu kultūras forumam «Baltā nakts», kas notiks jau sestdien, 12. septembrī. «Future Shorts» būs daļa no Spīķeru kvartāla kultūras programmas, kur līdzās īsfilmām būs apskatāmas vairākas jaunas izstādes, interaktīvas ārvalstu mākslinieku performances, kā arī «META-KAFE» un «Dirty Deal» muzikālie pasākumi. «Future Shorts» seanss sāksies plkst. 22.00 un ar vairākiem programmas atkārtojumiem ilgs līdz diviem naktī. Pateicoties Rīgas domes atbalstam, ieeja seansā būs bez maksas.

«Future Shorts» septembra/oktobra izlasē fokuss uz ASV kino, kas iztirzā kultūru sadursmi un lielpilsētu personiskos stāstus:

  • Sākam ar jauna japāņu pavāra gaitām Amerikā īsfilmā «The Loneliness of the Short-Order Cook» (režisors Marcels Savickis). Filma spītīgi un bez sentimenta seko galvenā varoņa ikdienai, portretējot vientuļu dzīvi starp laika zonām un kultūrām.
  • 1994. gadā oskarotā īsfilma «Schwarzfahrer» (režisors Pepe Dankārts) turpina risināt starpkultūru dialoga sāpīgākos momentus, bet nu jau ar nopietnu humora devu. Kā gan citādi, ja esam liecinieki sirmas vācu kundzītes nomelnota tumšādainā līdzpilsoņa asprātīgajam atriebības gājienam. Atriebība ir salda un šoreiz garšo pēc papīra.
  • Ar gluži cita veida stāstu un estētiku aizrauj mīklainā īsfilma «Pencil Face» (režisors Kristians Simons), kurā galvenais varonis ir zīmulis ar cilvēka seju. Viņš palīdzēs jums zīmēt, viņš palīdzēs jums dzēst. Uzmanieties! Ko vēlaties — var piepildīties!

Un tā skatāmies tālāk stāstus no Ņujorkas līdz Rumānijai, no Losandželosas līdz Vācijai. Par Holivudas jaunību un jaunās Eiropas ielauzīšanos mūsdienu virtuālajā apritē.

«Future Shorts» norises vietas un laiki:Rīga /Spīķeri/ 12. septembrī no plkst. 22.00 līdz 2.00 — «Baltā nakts»!Valmiera /«Nepabeigtais debesskrāpis»/ 19. septembrī plkst. 20.00Jelgava /«Kultūras mezgls R2»/ 19. septembrī plkst. 21.00Jūrmala /Kauguru Kultūras nams/ 20. septembrī plkst. 16.00Rīga /K-Suns/ 25. septembrī plkst. 21.00Daugavpils /DU Mūzikas un mākslu fakultāte/ 5. oktobrī pllst. 18.00Ventspils /Ventspils Digitālais centrs/ 7. oktobrī plkst. 18.00Rīga /«|Kino Rīga»/ 9. oktobrī plkst. 19.00

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu