Jau otro gadu aicina piedalīties akcijā «Filmu ceļi Latvijā» un apceļot Latviju

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākot ar 12. jūliju, ikviens televīzijas skatītājs un filmu mīļotājs ir aicināts piedalīties piedzīvojumu ceļojumā «Filmu ceļi Latvijā» un apmeklēt interesantākās vietas Latvijā, kurās jūtama gan pasaules, gan Latvijā radīto filmu elpa. Akciju «Filmu ceļi Latvijā» jau otro gadu organizē digitālās televīzijas uzņēmums Viasat un filmu kanāli TV1000 sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA).

«Bieži vien, izvēloties galamērķi kārtējam atvaļinājumam, uzreiz iedomājamies par ārzemju ceļojumu, pat neapzinoties, cik aizraujoša, piedzīvojumu un atklājumu pilna var būt pašu dzimtās puses apceļošana. Jau otro gadu pēc kārtas Viasat aicina nelaist garām šo iespēju un doties braucienā pa Latviju, piedāvājot unikālu maršrutu ar vietām, kurās kādreiz tika filmētas Latvijā vai ārzemēs radītās filmas. Piemēram, šogad maršrutā iekļautas gan vietas, kur uzņemts Latvijā iemīļotais seriāls «Ugunsgrēks», gan ainavas, kur filmētas tādas leģendāras filmas kā «Aija» un «Melnā vēža spīlēs». Tādēļ esmu pārliecināts, ka katrs atradīs savu piedzīvoju un uzzinās kaut ko jaunu par kino vēsturi,» uzsver Viasat vadītājs Baltijas valstīs Raivo Rosts.

Šāda iniciatīva ne tikai dod iespēju atpūsties, bet arī uzzināt interesantus faktus par iemīļotām filmām un seriāliem. Piemēram, mūsdienu populārā seriāla «Ugunsgrēks» ārskatos redzama Bīriņu pils Limbažu novadā. Daudzi interesenti tieši tādēļ izvēlas doties uz pili, lai palūkoties vai iekštelpās viss izskatās tieši tāpat kā seriālā, kurā saimnieko daudzu iemīļotie aktieri. Taču mazāk ir to interesentu, kas zina, ka tepat Bīriņu pilī filmēta arī viena no pēdējo gadu filmām - 2007. gadā izdotā vairāku valstu kopražojums «Jāņu nakts», kur vienā no galvenajām lomām redzams arī Tobias Moretti, kas daudziem pazīstams kā viens no slavenā detektīvseriāla «Komisārs Reksis» varoņiem.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Armands Slokenbergs: «Pagājušajā gadā TV1000 organizētā akcija «Filmu ceļi Latvijā» apliecināja, ka interesanta ideja spēj aizraut ceļotājus. Šis projekts aicināja apmeklēt labi zināmas vietas, paskatoties uz tām caur labi zināmu latviešu filmu prizmu. Tādēļ priecājos, ka arī šogad ceļošana pa filmu vietām turpinās, jo jau pagājušais gads parādīja, ka vietu, ko apmeklēt ir krietni vairāk nekā iespēju tās apceļot vienas vasaras laikā. Latvijas kino vēsture glabā vēl daudz neatklāta, ko šodien varam pārvērst interesantā tūrisma piedāvājumā. Filmu ceļi kādam dod iespēju iejusties iemīļotu filmu varoņu lomā, kādam rada vēlmi vēlreiz noskatīties sen neredzētu filmu, bet citam dod ierosmi jauniem ceļojumiem pa Latviju. Aicinu visus ceļotājus arī šogad turpināt iepazīt Latviju un atklāt sev jaunas vietas.»

Akcijas «Filmu ceļi Latvijā» maršruti ir izstrādāti sadarbībā ar Tūrisma informācijas centriem visā Latvijā. Maršruti ir pieejami Viasat profilā «draugiem.lv/viasat», ka arī Viasat mājas lapā: «viasat.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu