Pirmizrāde latviešu animācijas filmai «Ledus pavēlnieks» un «Cūkas laime»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

16. novembrī plkst. 14.00 gaidāma pirmizrāde divām studijā «Animācijas brigāde» veidotajām leļļu animācijas filmām — «Ledus pavēlnieks» un «Cūkas laime».

«Cūkas laime» tikko atgriezusies no sava pirmā starptautiskā festivāla «Cinejeune» Francijā. Savukārt «Ledus pavēlnieku» no 15. oktobra demonstrē Francijas kinoteātros.

Latvijas skatītājiem abas filmas no 16. novembra iespējams noskatīties jaunākajā «Animācijas brigādes» filmu programmā k/t «Rīga» — seansi 16., 17. novembrī plkst. 14.00; 18. novembrī plkst. 15.30; 21., 22. novembrī plkst. 12.00 (ieeja — Ls 1).

  • «Cūkas laime»

Ir saulains rīts pie meža dīķa zvēru ciematā. Jauko meža idilli iztraucē neparasts troksnis — pēkšņi mežā iebrauc neredzēts auto. Savu atvaļinājumu no pilsētas laukos ieradusies pavadīt mājas cūku ģimene.Režisore — Dace Rīdūze.

  • «Ledus pavēlnieks»

Reiz sensenos laikos karaļa pilī ierodas Burvis. Viņš ir ledus speciālists, kas prot sasaldēt jebko. Tomēr šīs spējas nepatīk Karalim, un viņš burvi liek izmest no pils. Režisors — Ēvalds Lācis.

  • «Lācis nāk!»

Pēc patiesiem notikumiem veidota filma par Latvijas lāča piedzīvojumiem Igauņu Roņu salā.Režisors — Jānis Cimermanis.Filma ir nacionālā filmu festivāla «Lielais Kristaps» laureāte. Režisors Jānis Cimermanis saņēma balvu kā «Labākais animācijas režisors».

  • «Dzīvais ūdens»
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu