Lekciju cikls «Deivida Linča iekšzemes impērijas koordinātes»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

«Kinoakadēmija» 19. novembrī sāk lekciju ciklu «Deivida Linča iekšzemes impērijas koordinātes» lekciju kursa «Modernie režisori un viņu priekšteči» ietvaros. Lekcijas lasīs kinokritiķis Vadims Agapovs.

Deivids Linčs ir teicis, ka viņa mērķis ir radīt jaunas pasaules un pēc tam tās izzināt. Tieši tāpēc viņa darbi ar grūtībām padodas analīzei un klasifikācijai. Tomēr daži elementi jauno pasauļu radīšanā tiek izmantoti biežāk nekā citi. Šie elementi ir: ķermenis, sapņi, ceļš un ēna. Katram no šiem elementiem tiks veltīta atsevišķa lekcija ciklā par viņa daiļradi.

Lekciju cikls «Deivida Linča iekšzemes impērijas koordinātes» ietilpst lekciju kursa «Modernie režisori un viņu priekšteči» ietvaros. Šajā kursā tiks aplūkota gan mūsdienu režisoru, gan pagātnes meistaru daiļrade. Pašlaik turpinās lekciju cikls «Pedro Almodovara maskas».

Cikls par Deivida Linča daiļradi sāksies 19. novembrī, un tajā būs četras lekcijas. Nodarbības notiks katru ceturtdienu «Kinoakadēmijā», Dzirnavu ielā 20, no plkst. 18.45 līdz 21.15. Lekcijas notiks krievu valodā. Dalības maksa par vienu lekciju — Ls 15 (apmeklējot lekciju divatā — Ls 12).

«Kinoakadēmijas» kursi ir licencēti. Pēc kursa beigšanas dalībnieki saņem sertifikātus.

«Kinoakadēmija» tika izveidota 2008. gada septembrī, un tās dzimšanas diena tika nosvinēta kinoforuma «Arsenāls» ietvaros. «Kinoakadēmija» ir vieta, kur mācās ne tikai skatīties, bet arī saprast kino — tik daudzveidīgu. Tā tika radīta īpašai auditorijai — ar īpašu, smalkāku pasaules uztveri un vērīgāku skatu uz dzīvi. Tā ir vieta, kur kino cienītāji atrod jauno pasaules šedevros, uzzina vairāk par žanriem, virzieniem, atklāj jaunus režisoru un aktieru vārdus, dalās domās un iespaidos par redzētajām filmām. Šeit par pavadoņiem kino pasaulē kļūst Latvijas un citu valstu labākie eksperti — kinokritiķi, kino zinātnieki, režisori. Viņi palīdz atšifrēt kodus, ar kuru palīdzību filmā tiek realizēta ideja, stāsta par kinematogrāfijas attīstību un sniedz orientieru sistēmu tajā, kā arī piedāvā pilnīgu priekšstatu par kino estētikas attīstību.

www.kinoakademija.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu