Kinopilsētā «Cinevilla» notiks radošuma festivāls «Film Art Action Party»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

13.jūlijā kino pilsētā «Cinevilla» notiks pirmais radošuma festivāls «Film Art Action Party», kuru organizē «Kanāls 2» un Latvijas Kultūras koledža.

Galvenais akcents festivālā tiks likts uz «Rīgas kinostudijas» 70. un 80.gados veidotajām latviešu melnbaltā kino klasikas filmām, kas tiks rādītas uz vairākiem ekrāniem un tika īpaši atlasītas, lai liktu festivāla apmeklētājiem gan smieties, gan raudāt.

Skatītājiem būs iespēja redzēt filmu «Ceļojums uz Tukumu», «Ābols upē», «Vajadzīga soliste», «Klāvs - Mārtiņa dēls», «Ja nebūtu šī skuķa», «Motociklistu vasara» un citas.

Ievērojot to, ka festivāls notiks pirmo reizi, organizatori cer uz cilvēku atsaucību, jo pasākuma mērķis ir kļūt par ikgadēju festivālu tieši 13.jūlijā, minēja Vitmane.

Lai bagātinātu festivāla gaisotni, Latvijas Kultūras koledžas studenti būs izveidojuši speciālas instalācijas, katrai pasākumā redzamajai filmai piešķirot vēl spilgtāku nokrāsu un piegaršu. Iejusties 70.gadu bohēmā festivāla apmeklētājiem palīdzēs mākslas zinātniece Sarmīte Sīle ar elitāro lekciju ciklu par vīna, brīvības un izpriecu laiku pasaules mākslas vēsturē.

«Film Art Action Party» festivāla svinīgajā atklāšanā būs iespēja baudīt muzikālās apvienības «Gapoljeri» filmu melodijas, uzstāsies arī grupa «Zenith» un «Jumprava». Par dejām un mūziku līdz pat rīta gaismai rūpēsies dīdžejs Artis Volfs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu