Pirmo reizi Latvijā notiks Eiropas jauniešu filmu diena

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

5. maijā kinoteātrī «Splendid Palace» notiks Eiropas jauniešu filmu diena, kurā bērnu un jauniešu auditorijai bez maksas tiks piedāvātas trīs lieliskas Eiropas filmas. Visiem skatītājiem būs iespēja kļūt par Eiropas Kino akadēmijas (EKA) jauniešu auditorijas žūrijas dalībniekiem un noteikt uzvarētāju 

Visas dienas garumā EKA jauniešu auditorijas žūrija darbosies vienlaikus deviņās Eiropas pilsētās un tās virtuāli savienosies pulksten 21:00, kad katras pilsētas žūrija paziņos savu lēmumu «Skype» tiešraidē. Latviju šajā virtuālajā ceremonijā pārstāvēs J. Norda filmas «Mammu, es tevi mīlu» galvenie varoņi Kristofers Konovalovs un Matīss Livčāns.

Programmā iekļautas trīs 2012. gada filmas jauniešu auditorijai:

  • «Veikals pašnāvniekiem» ir franču režisora Patrisa Lekonta pirmā animācijas filma, viena no viņa līdz šim zināmākajām filmām ir «Meitene uz tilta» ar Vanesu Paradī galvenajā lomā.
  • Vācu režisora Bernda Zahlinga filma «Kājām gaisā» ir balstīta viņa ģimenes konsultanta darba pieredzē un stāsta par jauniešu attiecībām ar vienaudžiem un pieaugušajiem.
  • Savukārt holandiešu režisora Vinsenta Bala piedzīvojumu filmā «Zigzag puika» vienu no galvenajām varonēm atveido slavenā aktrise Izabella Roselini.

Pēc katras filmas noskatīšanās skatītāji būs aicināti iesaistīties diskusijā un pēc tās - veikt balsojumu. Diskusiju vadīs mūziķis un TV3 raidījuma «Kinomānija» vadītājs Kaspars Zlidnis.

Jauniešu filmu diena vienlaikus notiks Rīgā, Kopenhāgenā (Dānija), Erfurtē (Vācija), Izolā (Slovēnija), Londonā (Lielbritānija), Sofijā (Bulgārija), Turīnā (Itālija), Valletā (Malta) un Vroclavā (Polija).

Pasākumu Latvijā organizē Nacionālais Kino centrs sadarbībā ar Eiropas Kino akadēmiju, nodibinājumu Rīga 2014 un SIA Rīgas Nami. Eiropas jauniešu filmu diena iezīmē sadarbību ar Eiropas Kino akadēmiju, gatavojoties balvas pasniegšanas ceremonijai Rīgā, 2014.gada decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu