Labestības diena visā Latvijā - 30. maijā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šogad jau ceturto gadu pēc kārtas notiks telekompānijas LNT labdarības maratons Labestības diena. Arī šogad aicinām vienoties kopīgam mērķim un palīdzēt smagi slimiem bērniem, saziedojot naudu viņu ārstēšanai.

Lai Lana dzirdētu, Rolands redzētu, Anna staigātu un Vladislavs dzīvotu, ir nepieciešami 33 646,34 latu. Ziedot aicina LNT, «Swedbank» un «Ziedot.lv».

Katrīne Pasternaka: «Ir jautājumi, uz kuriem atbildes nav tālu jāmeklē. Viens no tādiem ir jautājums par spēju sadzirdēt, sajust un atsaukties. Ja reiz ir laiks, kad dzīvojam valstī, kur valda bezdarbs, ja reiz esam sākuši meklēt veidu, kā palīdzēt tiem, kuriem klājas grūtāk, ja reiz esam spējuši to izdarīt jau vairākās labdarības akcijās, tad liekas, ka būtu gluži lieki vaicāt: vai spējam vienoties arī 2010.gada Labestības dienā. Ļoti gribas cerēt, ka rūgtums, kas iemājojis cilvēku prātos, nebūs mūs padarījis imūnus pret citu nelaimēm, sāpēm un slimībām. Ļoti ceru, ka labu domu un apņemšanos pavadīti, visi tiksimies 30.maijā Labestības dienā».

Swedbank valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis: «Katru dienu ir kāds apliecinājums Latvijas iedzīvotāju cilvēcībai un vēlmei darīt pasauli labāku. Labestības diena ir pierādījums apvienošanās spēkam – kopā mēs varam paveikt lielas un šķietami neiespējamas lietas».

Portāla Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta: «Labestības diena ir kļuvusi par simbolu cilvēku sirsnībai un iejūtībai. Jau ceturto gadu kopīga tautas akcija slimo bērnu ģimenēm tiek sniegta cerība dzirdēt, redzēt, staigāt un dzīvot. Iepriekšējo Labestības dienu bērnu likteņi tam ir vislabākais apliecinājums. Arī šogad mēs varam būt vienoti un sniegt bērniem veselību un pilnvērtīgāku dzīvi, jo bez sabiedrības palīdzības tas nebūtu iespējams.» Pagājušajā gadā, lai Alekss staigātu, Vera Marija redzētu, Anna Aļona dzīvotu un Lakija dzirdētu, bija nepieciešami 69 210,48 latu, tomēr Labestības dienā mēs kopā saziedojām 284 577,56 latu un palīdzējām 61 bērniem.

Līdz šim četrās Labestības dienās ar visu Latvijas iedzīvotāju atbalstu un palīdzību mēs esam saziedojuši 610 946,56 latus. 135 sirsniņas, kurām mēs visi kopā esam palīdzējuši dzirdēt, redzēt, staigāt un dzīvot, saka mums lielu paldies!

Arī šogad aicinām sniegt palīdzību 4 smagi slimajiem bērniem, kuriem tā ir ļoti nepieciešama, tomēr ceram, ka, tāpat kā iepriekšējos gadus, – kopā mēs saziedosim vairāk un mums visiem uzdosies palīdzēt arī citiem slimiem bērniem.

Pirmais no bērniem, kuram šogad palīdzēsim, ir Lana.

Lanai ir tikai pusotrs gadiņš. Viņai patīk spēlēties smilšu kastē, bet to, kā dzied putni, viņa nezina, jo ir nedzirdīga. Uzreiz pēc Lanas dzimšanas viņai tika noteikta diagnoze – abpusēja sensoneirāla izteikti smagas pakāpes vājdzirdība. Viņai ir dzirdes aparāts, taču tas tikai pastiprina katru troksni un mazajai rada vēl lielākas ciešanas. Ģimene Lanu ik nedēļu ved uz dzirdes centru, taču bez digitālā dzirdes aparāta meitene runāt neiemācīsies. Lai Lana dzirdētu, viņai nepieciešams digitālais dzirdes aparāts. LAI LANA DZIRDĒTU, IR NEPIECIEŠAMI 2 200 LATU!

Rolands piedzima priekšlaicīgi, viņš bija tik mazs kā cukura paciņa. Ārsti noteica diagnozi – neiznēsāta bērna retinopātija, tīklenes atslāņošanās 5. pakāpē, kas nozīmē, ka puisītis ir neredzīgs. Tagad Rolandam ir trīs gadi. Viņš nestaigā, nesēž un nerāpo. Tikai pēc vairākām rehabilitācijām viņš iemācījies gultiņā nostāties uz savām kājām. Pēc divām acu operācijām mazais jau jūt saules gaismu, bet mazā actiņas var glābt, veicot acu tīklenes operāciju Pēterburgā. LAI ROLANDS REDZĒTU, IR NEPIECIEŠAMI 1 800 LATU!

Annai ir 19 gadi. Viņa ļoti labi zīmē, glezno veido animācijas filmas un sapņo kļūt par mākslinieci, taču bez palīgierīcēm viņa pārvietoties nespēj. Anna pasaulē nāca ļoti smagi, viņai piedzimstot, ārsti konstatēja asinsizplūdumu galvā un noteica smagu diagnozi – bērnu cerebrālā trieka un smadzeņu bojājums. Vecāki Annu veduši uz neskaitāmām rehabilitācijām un strādājuši, lai viņu meita reiz pati varētu staigāt. Minhenes ortopēdiskajā klīnikā Anna saņēmusi cerību, ka operācija, kurā viņai koriģēs kāju muskuļus, dos iespēju viņai iet patstāvīgi. LAI ANNA STAIGĀTU, IR NEPIECIEŠAMI 23 895,34 LATU!

Piecgadīgajam Vladislavam ir bērnu cerebrālā trieka. Puisēnam ir koordinācijas problēmas, sliktāk attīstījusies kreisā rociņa un kāja. Viņš sapņo par to, ka kādreiz varēs iet skolā, tāpat kā citi bērni. Vladislavam rehabilitācija un ārstēšana būs nepieciešama visu mūžu, bet šobrīd viņam var palīdzēt ārsti starptautiskajā rehabilitācijas klīnikā Truskavecā. LAI VLADISLAVS DZĪVOTU, IR NEPIECIEŠAMI 5 751 LATU!

Ziedot var pa tālruni 90006383 (maksa par zvanu 1 Ls), portālā «ziedot.lv», «Swedbank» filiālēs un bankomātos visā Latvijā, un visos lielveikalu tīkla «Rimi» un «Supernetto» veikalos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu