Nedēļas lielā kino pirmizrāde - «Lielais Getsbijs»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

17.maijā Latvijas kinoteātros iznāk režisora Baza Lurmena («Mulenrūža», «Austrālija», «Romeo un Džuljeta») jaunākā filma «Lielais Getsbijs» («The Great Gatsby»). Filma pirms nedēļas ar lieliskiem panākumiem startēja uz ASV ekrāniem, un trešdien, 15.maijā, ar krāšņu pasākumu un filmas Eiropas pirmizrādi tiek atklāts šī gada Kannu kinofestivāls. 

Filmas «Lielais Getsbijs» darbība risinās pagājušā gadsimta divdesmitajos gados Ņujorkā, kur valda vaļīgas tikumības normas, dzirkstī džezs un noteicēji ir nelegālā alkohola karaļi. Dzenoties pēc sava amerikāņu sapņa, topošais rakstnieks Niks apmetas kaimiņos noslēpumainam miljonāram Džejam Getsbijam, kurš mīl rīkot greznas viesības. Turpat netālu mīt arī Nika māsīca Dēzija ar savu vīru - aristokrātu Tomu Bjūkenanu. Tā Niks tiek ievilkts bagātnieku dzīvē, iepazīstot viņu ilūzijas, mīlestību un nodevību. Būdams liecinieks šajā pasaulē notiekošajam, viņš raksta stāstu par neiespējamu mīlestību, sekošanu sapņiem un neizsakāmu traģēdiju, kas atspoguļo moderno pasauli un tās tikumus. Galvenajās lomās – Leonardo Dikaprio, Kerija Maligana, Tobijs Magvairs un citi. Filma uzņemta pēc tāda paša nosaukuma romāna motīviem, kuras autors ir Frānsiss Skots Ficdžeralds.

Režisora Baza Lurmena filmas izceļas ar spilgtu vizuālu stilu un vērienīgām dekorācijām. Lai skatītājiem piedāvātu neaizmirstamu piedzīvojumu un atspoguļotu pagājušā gadsimta divdesmito gadu Ņujorku, izsmalcinātos interjerus un uzdzīvi, režisors izvēlējās filmēt 3D formātā. Filmas uzņemšana risinājās režisora dzimtenē Austrālijā.

Daži skaitļi un fakti par «Lielā Getsbija» tapšanu:

  • Filmas veidošanā piedalījās 1160 cilvēki (neskaitot masu skatu dalībniekus)
  • Dekorācijas būvēja 229 darbinieki
  • Masu skatu dalībnieku skaits sasniedza 960
  • Filmā izmantoti 288 tūkstoši «Swarovski» kristālu
  • Tērpu radīšanā piedalījās 84 cilvēki
  • Tērpu veidošanai tika iegādāti 210 dažādi mežģīņu veidi 1400 metru garumā
  • Kompānija «Brooks Bros.» vīriešiem radīja 2291 atsevišķas apģērbu vienības

«Lielais Getsbijs» no 17.maija tiek demonstrēts Rīgas kinoteātros «Kino Citadele», «Multikino», «Cinamon», «Splendid Palace», kā arī Daugavpilī un Valmierā. Filma tiek piedāvāta 3D formātā un 2D formātā, informācija par formātiem un seansu laikiem kinoteātru mājas lapās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu