Aicina uz Valdisas Oskarsdotiras montāžas meistarklasi

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ceturtdien, 22. aprīlī no 18.00 līdz 22.00 islandiešu montāžas režisore Valdisa Oskarsdotira (Valdís Óskarsdóttir) vadīs montāžas meistarklasi, kuras ietvaros stāstīs par darbu pie Mišela Gondrija filmas «Gaišo atmiņu mūžīgais starojums», kā arī demonstrēs vairākus tās fragmentus dažādās montāžas stadijās.

Meistarklasi piedāvā starptautiskais kino festivāls «Arsenāls» sadarbībā ar «Kinoskolu», «kim?» un Islandes vēstniecību Helsinkos. Meistarklase notiks «kim?» mītnes 3. stāvā, Spīķeros, Maskavas ielā 12/1.1950. gadā dzimusī Valdisa Oskarsdotira ir strādājusi dažādās radošās jomās – pirms darba kino jomā viņa ir bijusi gan fotogrāfe, gan žurnāliste, gan bērnu grāmatu un raidlugu autore. Montāžas process viņu savaldzinājis jau montējot pašu pirmo filmu vēl studējot kino skolā. Šobrīd Valdisa Oskarsdotira jau vairāk kā 20 gadu montē pasaulslavenu režisoru filmas – starp viņas montētajām filmām ir pazīstamā islandieša režisora Baltazara Kormakūra filma «Jūra», dāņu Dogmas kino virziena pārstāvja Tomasa Vinterberga filmas «Svinības» un «Viss par mīlestību», amerikāņu neatkarīgā kino režisora Gasa van Santa «Meklējot Foresteru» un viņa kolēģa Harmonija Korīna filma «Džuljens Ēzeļpuika» un vēl daudzas citas. Lielāko popularitāti Oskarsdotira ieguva ar Mišela Gondrija filmu «Gaišo atmiņu mūžīgais starojums», kam Britu Kinoakadēmija (BAFTA) piešķīra balvu par labāko montāžu.Starp jaunākajām Oskarsdotiras montētajām filmām jāmin Sergeja Bodrova filma «Mongolis» un Harmonija Korīna filma «Misters Vientulība», kura tika izrādīta arī 2008. gada starptautiskā kino festivāla «Arsenāls» programmā. Viņas pirmais režijas darbs – «Kāzas laukos» – guva plašu starptautisku atzinību un 2009. gada Rīgas Ziemeļvalstu filmu dienās saņēma kā galveno, tā arī skatītāju balvu. 26. martā Islandē nacionālo pirmizrādi piedzīvojusi viņas otrā filma – «King’s Road».Uz meistarklasi tiek aicināti kino profesionāļi, studenti un citi interesenti. Vietu skaits ir ierobežots.Ieejas maksa: pieaugušajiem – Ls 1; skolēni, studenti, pensionāri – Ls 0,50Lasiet vairāk: «kim.lv».

Meistarklase notiks angļu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu