LTV7 februāra jaunumi

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Februārī Latvijas Televīzijas 7. kanāla (LTV7) ēterā gaidāmi vairāki interesanti jaunumi. Tie skars gan aktuālākos sporta notikumus, gan dokumentālo kino, netrūks arī jaunu un kvalitatīvu seriālu, kā arī dāvanas Valentīna dienā.

www.olimpiade.lv

Savukārt no 14. līdz 22. februārim ar LTV7 starpniecību sekosim pasaules čempionātam biatlonā. Tiešraidēs no Korejas turēsim īkšķus par mūsu Madaras Līdumas un Ilmāra Briča startiem. Februāra otrajā pusē LTV7 pārraidīs arī izšķirīgās mūsu hokeja komandas «Dinamo Rīga» spēles KHL turnīrā. Tas, vai mūsu komanda iekļūs play-off turnīrā, izšķirsies tieši Rīgā.

Gaidāmas arī divas basketbola «Zvaigžņu spēles», kas, no sporta viedokļa, vairāk uzlūkojamas kā šovs skatītājiem: 16. februārī plkst. 14.00 — NBA «Zvaigžņu spēle», bet Latvijas basketbola līgas «Zvaigžņu spēle» — 21. februārī plkst. 14.00.

Lai gan viena no LTV7 prioritātēm ir Latvijā un pasaulē nozīmīgākie sporta notikumi, kuru tiešraides skatītāji novērtē ar sajūsmu, kanāls patīkamus brīžus sagādā ne tikai sporta faniem. Tāpēc īpaši jāakcentē Keitijas Meluā koncerts Valentīndienas vakarā plkst. 23.20. Gruzīnu izcelsmes britu popdīvai pieder ne tikai brīnišķīga balss un ieraksti, kas pārdoti vairāk nekā septiņos miljonos eksemplāru, bet arī pasaules rekords, sniedzot visdziļāk notikušo zemūdens šovu 303 metru dziļumā.

Interesanti jaunumi LTV7 ēterā gaidāmi arī dokumentālā kino jomā. Jau no 1. februāra un turpmāk katru svētdienas vakaru ap plkst. 20.30 skatāms spraiga sižeta dokumentālais seriāls «Izdzīvotāji». Tas stāsta par cilvēkiem, kuri izdzīvojuši ekstremālās situācijās, pierādot, ka īsti brīnumi notiek ne tikai pasakās, bet arī dzīvē, jo no šķietami bezcerīgām situācijām — sniega lavīnas, haizivs uzbrukumiem —, izrādās, var arī laimīgi izglābties.

Savukārt Valentīna dienas priekšvakarā — 12. februārī plkst. 20.35 — Francijas dokumentālā filma «Baudu meklējot». Tas ir aktuāls un pikants pētījums par izslavēto mīlētāju zemi Franciju. Kas šeit mainījies no 20. gadsimta 50. gadiem līdz jaunajam gadu tūkstotim? Vai baudas meklējumi nav iznīcinājuši mīlestību? Atbildes uz šiem jautājumiem filmas autori meklējuši kopā ar dažādu vecumu un dzimumu cilvēkiem, ekspertiem un intelektuāļiem.

15. februārī LTV7 atsāks ciklu «Ceļā ar kameru», kas būs skatāms ik svētdienu plkst. 19.55. Raidījumu sērijā tiek demonstrētas latviešu producentu piedzīvojumu ekspedīcijas. Šoreiz — «Vides filmu studijas» veidotā 10 sēriju dokumentālā filma «Jukonas piezīmes. Latviešu trakie piedzīvojumi Aļaskā». Ekspedīcijas sākums datējams ar 2002. gadu, kad pieci latvieši — dabas draugs Māris Olte, režisors un operators Sandris Jūra, fotogrāfs Gatis Birkavs, bijušais motokrosa braucējs Jānis Kļaviņš, ūdenstūrisma gids Raimonds Dombrovskis un ceļotājs Andis Pikāns — sāka realizēt drosmīgu sapni — nokļūt vietās, kur zelta spīduma apmātie ļaudis stājās pretī Aļaskas skaudrajai dabai un Jukonas bangojošajiem ūdeņiem. Sešu gadu laikā viņi veikuši daudzas ekspedīcijas, kas LTV7 ēterā jau atspoguļotas. Bet februārī laiks pienācis Aļaskai un Jukonas upes apceļošanai.

Patīkami jaunumi gaida arī seriālu cienītājus. No 15. februāra svētdienās plkst. 21.10 ēterā būs populārā seriāla «Ēnu čuksti» jaunākās sērijas. Arī otrajā sezonā filmas darbība risinās nelielajā pilsētiņā, kuras iemītniece Melinda Gordona (Dženifera Lova Hjūita) mantojusi īpašas spējas — redzēt un dzirdēt aizsaulē aizgājušos cilvēkus. Kā sadzīvot ar šādu pasaules izjūtu? Vai tas ir ieguvums vai apgrūtinājums? Turpināsim meklēt atbildes uz šiem jautājumiem visi kopā.

Savukārt no 20. februāra piektdienās — seriāls «Dzīvās lelles». Tā centrā — visā pasaulē aktuāla tēma par sieviešu tirdzniecību un piespiedu prostitūciju. Pirmās desmit sērijas stāstīs par kāda krimināla grupējuma mēģinājumiem savervēt nelegālai prostitūcijai meitenes no Lietuvas un citām Austrumeiropas valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu