«Cinamon» strīds ar SIA «Bukoteks» kinoteātra darbību neietekmēšot

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Evija Trifanova

SIA «Multiplex Systems», kas Latvijā pārvalda kinoteātri «Cinamon» risina sarunas ar būvniecības uzņēmumu SIA «Bukoteks». Abu juridisko pušu strīds neietekmēšot kinoteātra darbību, un seansi noritot kā plānots, vēsta «Cinamon» pārstāvji. Piektdien notikušo būvuzņēmuma mēģinājumu no kinoteātra «Cinamon» iznest kustamu mantu, kinoteātra interešu pārstāve zvērināta advokāte Sandija Novicka skaidro kā prettiesisku.

Būvuzņēmuma rīcība 27.novembra pēcpusdienā, mēģinot izvest no kinoteātra trešajām pusēm piederošas mantas un pamatojot šo rīcību kā nenomaksāta parāda piedziņu, ir prettiesiska, uzsver kinoteātra «Cinamon» interešu pārstāve zvērināta advokāte Sandija Novicka. Līdz šim brīdim celtniecības kompānija no SIA «Multiplex Systems» ir saņēmusi vairāk nekā 800 000 LVL, tai skaitā 2009.gadā vairāk kā 250 000 LVL, uz šo brīdi nenomaksātā summa sastāda aptuveni 10% no līguma summas. Turklāt, SIA «Bukoteks» nav iesniedzis SIA «Multiplex Systems» būvniecības garantiju vai apdrošināšanas polisi celtniecības darbiem, kas, pamatojoties uz savstarpējo līgumu, liedz tai prasīt ieturētās drošības naudas samaksu. Abas puses ir sniegušas pirmos paskaidrojumus tiesā par strīda objektu, iespējamā parāda summām un citām būtiskām detaļām.

23.novembrī tiesa ir noteikusi, ka strīds tiks izskatīts 2010.gada februāra beigās, par ko nekavējoties esot informētas abas strīdā iesaistītās puses. Tādejādi būvuzņēmuma 27.novembrī veiktās darbības kinoteātra «Cinamon» telpās izsauc neizpratni ne tikai no tiesiskās, bet arī no loģiskās puses.

Šis divu juridisku personu strīds nekādā mērā neietekmējot kinoteātra darbību un tā apmeklētājus. Šajās brīvdienās kinoteātra «Cinamon» apmeklēju skaits, pateicoties gaidītākās filmas «Jauns mēness» pirmizrādei, bijis šim gadam rekordliels.

Kinoteātris «Cinamon» tirdzniecības parkā «Alfa» atvērās pirms gada – 2008.gada 7.novembrī. «Cinamon» pieder Igaunijas uzņēmumam «Cinamon Group», kura sastāvā ir «Cinamon» Baltijas kinoteātru tīkls. «Cinamon Group» kinoteātri darbojas arī Lietuvas pilsētās - Kauņā un Klaipēdā, kā arī Igaunijā - Tartu un pavisam nesen arī Tallinā. Kinoteātrī ir 8 zāles ar kopējo vietu skaitu 1360 skatītājiem. Kopējais šajā projektā ieguldīto investīciju apjoms ir vairāk nekā 3,5 miljoni latu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu