«Rijai» veiksmīga dalība starptautiski nozīmīgākajā animācijas filmu tirgū

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Filmu studija RIJA no 12.jūnija līdz 14.jūnijam Francijas pilsētā Annesī piedalās nozīmīgākajā starptautiskajā animācijas filmu tirgū MIFA, kur iepazīstina animācijas nozares pārstāvjus no visas pasaules ar Latvijā tapušajām un vēl izstrādes stadijā esošajām animācijas filmām.

Francijas pilsētā Annesī šonedēļ pulcējušies animācijas profesionāļi no visas pasaules, lai piedalītos nozares nozīmīgākajā notikumā - starptautiskajā Annesī animācijas filmu festivālā un filmu tirgū MIFA. Festivāls norit visu nedēļu, savukārt MIFA sākās trešdien un ilgs trīs dienas.

MIFA jau vairāk nekā 25 gadus pulcē nozares profesionāļus, kuriem tā ir iespēja veidot jaunus kontaktus un plānot kopīgus projektus. Pērn animācijas tirgū piedalījās 2500 delegāti no 63 valstīm, tostarp izstādes dalībnieki, pircēji, izplatītāji, producenti, raidsabiedrību pārstāvji, programmatūras ražotāji, video spēļu dizaineri u.c.

Pirmajā dienā liela aktivitāte esot no Francijas izplatītājiem, kuri vēlas izrādīt nākamo RIJAS projektu «Ābolu pīrāga šūpuļdziesma». Sadarbības piedāvājumus izteikušas četras dažādas kompānijas; studija uzrunāta arī vairākām kopprodukcijām. Interese pēc Latvijas animācijas filmām ir arī no Itālijas lielākās raidsabiedrības Rai1 un France Televisions.

Filmu studija RIJA bez iepriekš minētās filmas starptautiskajā tirgū piedāvā Latvijas, Lietuvas un Luksemburgas kopprodukcijas animāciju «Zelta zirgs», skatītāju iemīļotās «Lote no izgudrotāju ciema» un «Lote un mēnessakmens noslēpums», kā arī vairākas īsfilmas - «Bezmiegs», «Burvīga diena» un «Raganas poga». Jāatzīmē, ka Latvijas filmas tirgū izceļas ar oriģinālo dizainu un profesionālitāti.

Šogad Annesī pirmo reizi piedalās mūsu kaimiņi - Lietuvas kino centrs, savukārt Filmu studija RIJA - jau gadskārtēji.

Filmu studijas Rija dalība starptautiskajā animācijas filmu tirgū MIFA iespējama ar daļēju Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu.

Plašāku informāciju par projektiem iespējams iegūt CARTOON CONNECTION mājaslapā («annecy.org/home»)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu