Franču kino vakars ar režisora Ērika Romēra filmām

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Otrdien, 30.martā filmu vakars «Pēdējais seanss» («La dernière séance») ar divām Ērika Romēra filmām. Vakara sākumā varēs noskatīties vienu no ietekmīgākajām un diskutablākajām kinodekādes filmām «Mana nakts pie Modas». To turpinās Diānas Furnjē lekcija par režisoru Ēriku Romēru un viņa kino daiļradi, kurai sekos spraigu attiecību virpulis filmā «Paulīne pludmalē».

  • Otrdien, 30. martā plkst. 18.00

«MANA NAKTS PIE MODAS» («MA NUIT CHEZ MAUD»)Rež. Ēriks Romērs / Eric RohmerLomās: Žans Luijs Trentiņjans, Fransuāza FabiānaFrancija, 1969, 110 min.

Dievbijīgais Žans Luijs savas dienas pavada, iegrimis matemātikā un Paskāla filozofijā. Viņš dzīvo pēc strikti noteiktiem likumiem, cenšoties pilnībā racionalizēt savu dzīvi. Kādas meses laikā, pamanot smalko, blondmataino Fransuāzu, viņš solās apprecēt viņu. Taču negaidītā, spraigu diskusiju pilnā nakts Modas guļamistabā satricina viņa racionālās dzīves pamatus.

Divas nominācijas Amerikas kinoakadēmijas «Oskara» balvām par labāko stāstījumu un labāko ārzemju filmu. Nominācija Kannu filmu festivāla «Zelta palmai».

  • Otrdien, 30. martā plkst. 20.00

LEKCIJA PAR ĒRIKU ROMĒRU / ERIC ROHMERLektore Diāna Furnjē / Diana Fournier

  • Otrdien, 30. martā plkst. 20.30

«PAULĪNE PLUDMALĒ» («PAULINE A LA PLAGE»)Rež. Ēriks Romērs / Eric RohmerLomās: Amanda Langlē, Ariella Dombasla, Paskāls Gregorijs, Feodors AtkinsFrancija, 1983, 94 min.

Piecpadsmitgadīgā Paulīne vasaras izskaņas brīvdienas ar vecāko māsīcu Marionu dodas pavadīt vasarnīcā Atlantijas okeāna piekrastē. Pludmalē Mariona satiek savu draugu Pjēru un viņa jauno paziņu Henriju. Noraugoties pieaugušo arvien sakāpinātajās attiecībās, arī Paulīne tiek ierauta vasarīgā attiecību jezgā.

Berlīnes starptautiskā filmu festivāla «Sudraba lāča» un «FIPRESCI» kinobalvas režisoram Ērikam Romēram, kā arī Francijas kinokritiķu balva par gada labāko filmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu