«Dirty Deal» kino klubā: Valtera Salles filmu vakars

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 13. aprīlī «Dirty Deal» kino klubs piedāvā izcilā brazīliešu kinorežisora Valtera Salles divas filmas «Centrālā Stacija» un «Aiz saules». Valters Salles ir augstu novērtēts ar neskaitāmām augstākā kaluma kinobalvām visā pasaulē un, šķiet, atradis vietu katra kinomīļa plauktā ar savu atpazīstamāko filmu «Motociklista dienasgrāmatas». Komentārus sniegs un sarunu par režisoru pēc pirmās filmas vadīs jaunais kinorežisors un Romas filmu skolas students Dāvis Kaņepe.

  • Otrdien, 13. aprīlī plkst. 18.00

CENTRĀLĀ STACIJA / CENTRAL DO BRASILRež.: Valters Salles / Walter SallesLomās: Fernanda Montenegro, Vinišus de OliveiraBrazīlija, Francija, 1999, 113 min.

Vientuļā un ciniskā Dora, kas Riodežaneiro centrālajā stacijā raksta un nosūta cilvēku vēstules, kas neprot lasīt un rakstīt, satiek 9 gadus veco Džozue, kura māte aiziet bojā viņa acu priekšā. Pēc pirmajiem centieniem gūt labumu no sastaptā puikas Dora nolemj doties ceļojumā ar Džozue, lai atrastu viņa tēvu Brazīlijas ziemeļu nostūrī.

Kinobalvas «Oskars» nominācijas par labāko ārzemju filmu un Fernandai Montenegro par labāko aktrisi. Berlīnes starptautiskā filmu festivāla galvenā balva «Zelta lācis» Valteram Salles un «Sudraba lācis» Fernandai Montenegro par labāko aktrisi.

  • Plkst. 20.00

LEKCIJA PAR VALTERU SALLESLektors Dāvis Kaņepe

  • Plkst. 20.30

AIZ SAULES / ABRIL DESPEDAÇADORež.: Valters Salles / Walter SallesLomās: Žozē Dumons, Rodrigo Santoro, Rita AsemanīBrazīlija, Francija, Šveice, 2002, 105 min.

Toņjo saņem no tēva pavēli atriebt sava vecākā brāļa nāvi. Viņš saprot, ka, izdarot šo slepkavību, viņam atliks tikai dažas dienas līdz otra ģimene atriebj sava dēla nāvi. Toņjo sāk mākt šaubas, vai pildīt izseno senču tradīciju vai klausīt jaunākajam brālim Paku un nostāties pret to. Viņa izvēle kļūst vēl sarežģītāka, kad garām brauc ceļojošais cirkus ar skaisto Klāru.

Venēcijas filmu festivāla kinobalva «Mazā zelta lauva» un nominācija «Zelta lauva» režisoram Valteram Salles. Nominācija «Zelta globusu» kinobalvai par labāko ārzemju filmu.

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Ieeja: 2 LVL

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu