«Dirty Deal» kino kluba «Līdz ausīm Austrumos» programma

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 19. janvārī, «Dirty Deal» kino klubs aicina apmeklēt «Līdz ausīm Austrumos» pēdējo filmu vakaru, kas no tālajiem austrumiem atgriezīsies līdz pavisam tuviem apvāršņiem. Vakara sākumā piedāvājam Katalīna Mitulesku stāstījumu par atmodas laiku Rumānijā – «Kā es nosvinēju pasaules beigas». Pēc tam sekos Kornēlija Porumboiju augsti novērtētā filma «Uz austrumiem no Bukarestes», kur mazas pilsētiņas iedzīvotāji komiskā gaisotnē cenšas atcerēties, vai viņu pilsētā revolūcija vispār ir notikusi. Filmu programma tiek piedāvāta sadarbībā ar Francijas Kultūras centru.

  • Otrdien, 19. janvārī plkst. 18.00

KĀ ES NOSVINĒJU PASAULES BEIGAS (CUM MI-AM PETRECUT SFARSITUL LUMII)Rež. Katalīns Mitulesku / Catalin MitulescuLomās: Doroteja Petre, Timotejs DumaRumānija, Francija, 2006, 106 min.

Astoņdesmitie gadi Bukarestē, kad līdz ar Padomju Savienības sabrukšanu iezīmējās Čaušesku diktatūras pēdējie gadi. Eva dzīvo kopā ar savu ģimeni un septiņus gadus veco brāli Lalalilu. Pēc nejaušas Čaušesku skulptūras saplēšanas Eva nokļūst pāraudzināšanas iestādē, kur satiek Andreju un nolemj bēgt no Rumānijas. Lalalilu pārdzīvo māsas lēmumu un nolemj ar skolasbiedriem nogalināt diktatoru.

Kannu filmu festivāla kinobalva Dorotejai Petrei par labāko jauno aktrisi, Valladolidas starptautiskā filmu festivāla kinobalva Katalīnam Mitulesku.

  • Otrdien, 19. janvārī plkst. 20.30

UZ AUSTRUMIEM NO BUKARESTES (A FOST SAU N-A FOST?)Rež. Kornēlijs Porumboiju / Corneliu PorumboiuLomās: Mircea Andresku, Teodors, Korbans, Jons SapdaruRumānija, 2006, 89 min.

Pagājuši sešpadsmit gadi kopš neatkarības cīņām un kādā mazā Rumānijas pilsētiņā ir pienācis Ziemassvētku priekšvakars. Pensionārs Peskoči gatavojas kārtējiem vientuļajiem svētkiem. Vēstures skolotājs Manesku cenšas tikt galā ar saviem parādiem. Taču vietējās televīzijas īpašnieks Jderesku nav pārāk ieinteresēts gaidāmajās brīvdienās un tāpat kā Peskoči un Manesku cenšas atbildēt jau 16 gadus neatbildētu jautājumu: «Viņu pilsētā bija vai nebija revolūcija?»

Kannu filmu festivāla «Golden Camera» un «Label Europa Cinemas» kinobalva Kornēlijam Porumboiju, Kopenhāgenas starptautiskā filmu festivāla kinobalvas par labāko filmu un labāko scenāriju.

Ieeja: 2 LVLAdrese: Maskavas iela 12/ korpuss 2, Rīga.Vairāk: «dirtydeal.lv»

Vairāk par DD kino klubu:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu