«Dirty Deal» kino klubā pirmais franču kino vakars

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 26. janvārī, «Dirty Deal» kino klubs piedāvā pirmo franču kino vakaru «PĒDĒJAIS SEANSS», kas regulāri norisināsies katra mēneša pēdējā otrdienā. Vakara programma būs veltīta pēdējos gados ļoti aktuālam franču režisoram Robēram Gedigejanam (Robert Guédiguian). Pirms filmas «Ceļojums uz Armēniju» komentārus sniegs Francijas Kultūras centra un Latvijas Kultūras akadēmijas pasniedzēja Diāna Furņjē (Diana Fournier). Filmu programma tiek piedāvāta sadarbībā ar Francijas Kultūras centru.

  • Otrdien, 26. janvārī plkst. 18.00

«LĪDZ NĀVE MŪS ŠĶIRS» (A LA VIE, A LA MORT!)Rež. Robērs GedigejansLomās: Ariana Askarida, Žaks Budē, Žans Pjērs DarusinsFrancija, 1995, 100 min.

Franču strādnieku šķiras nostūris Marseļā, kur komiskā un dažkārt dramatiskā gaisotnē atsedzas tuvu draugu ikdienas dzīves daļiņas. Marija-Sol lūdzas un cer, ka kādu dienu varētu palikt stāvoklī. Viņas gādīgais vīrs Patriks tāpat kā pārējie draugi jau ilgāku laiku ir bez darba. Dažādie raksturi veido raibu ansambli, kas patvērumu rod vietējā kabarē bārā.

Viens no spilgtākajiem Robēra Gedigejana sociāli trāpīgajiem stāstījumiem par Marseļas strādnieku šķiru, kas ieguva Namuras starptautiskā filmu festivāla „Golden Bayard” kinobalvu par labāko filmu.

  • Otrdien, 26. janvārī plkst. 20.30

«CEĻOJUMS UZ ARMĒNIJU» (LE VOYAGE EN ARMÉNIE)Rež. Robērs GedigejansLomās: Ariana Askarida, Žerārs Melans, Šoriks GrigoriansFrancija, 2006, 125 min.Lektore Diāna Furņjē / Diana Fournier

Šis ir stāsts par došanos atpakaļ uz savu vecāku dzimteni. Anna ir kardioloģe, kas uzzina, ka tēvs pēc sirds slimības diagnozes ir devies uz savu dzimto Armēniju. Neņemot vērā viņu ķildīgās attiecības, Anna nolemj nogādāt tēvu atpakaļ, lai veiktu operāciju. Viņa nav iecietīga pret tēva dzimteni, tās politiku un sabiedriski uzbāzīgo kultūru. Tomēr notikumu attīstības gaitā šis brauciens kļūst ne tikai par sava veida atkalapvienošanos, bet arī savstarpējo uzskatu samierināšanu.

Erevānas starptautiskā filmu festivāla sudraba aprikozes kinobalva Robēram Gedigejanam par labāko filmu.

Ieeja: 2 LVL

Adrese: Maskavas iela 12, 2. korpuss, Rīga.Vairāk: «dirtydeal.lv».

Vairāk par DD kino klubu:

«Dirty Deal» kino klubs, sākot ar 2009. gada novembri, saviem apmeklētājiem piedāvā daudzpusīgas ikmēneša programmas, kuras caurvij tematiska un vienmēr mainīga saistviela. Daudzi ievērojami un šķietami pārāk atklāti kinematogrāfijas darbi lielākoties pat nenonāk līdz mūsu žilbinošajiem ekrāniem. Tāpēc DD kino klubs ir atvērts jebkura garuma mākslas un dokumentālajām filmām, kā arī eksperimentālajām īsfilmām un video, kuri nav raduši ceļu līdz sabiedriskai demonstrēšanai. Taču kino klubs nebūs tikai kolektīva kino skatīšanās, tās būs arī vieslekcijas, sarunas ar kino pietuvinātiem cilvēkiem un vide domubiedru ideju un viedokļu apmaiņai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu