LTV1 februāri sāk ar vairākiem jaunumiem

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Februārī Latvijas Televīzijas 1. kanāla (LTV1) ēterā gaidāmi vairāki interesanti jaunumi. Tiks noskaidrots «Eirovīzijas» nacionālās atlases uzvarētājs, svinēta Nacionālā teātra 90. jubileja un pēc ziemas brīvdienām ēterā atgriezīsies vairāki raidījumu cikli.

Kā jau ziņots, pateicoties sponsoru atbalstam, atsākta «Eirovīzijas» konkursa rīkošana. Nacionālās atlases pusfināls risināsies piektdien, 27. februārī, Olimpiskajā centrā «Ventspils», kura laikā tiks noteikti desmit finālisti. Bet jau nākamajā vakarā — 28. februārī — notiks fināls, kurā tiks noskaidrota dziesma, kas maijā pārstāvēs Latviju konkursa starptautiskajā finālā Maskavā. Abu vakaru notikumus tiešraidē atspoguļos LTV1.

Liela uzmanība LTV1 ēterā februārī tiks pievērsta arī Latvijas Nacionālā teātra 90. jubilejai. Jau no 25. janvāra svētdienās plkst. 11.00 skatāms Mārītes Balodes veidotais cikls «Latvijas teātru vēsture». Tāpat LTV1 februāra programmā iekļauti Nacionālā teātra aktieru portretējumi no LTV arhīviem. Skatītājiem tiks piedāvātas arī četras Nacionālā teātra izrādes: 7. februārī plkst. 21.15 — P. Putniņa luga «Ar būdu uz baznīcu», 14. februārī plkst. 21.15 — M. K. Makkalovas «Dziedoņi ērkšķu krūmā», 21. februārī plkst. 12.35 — A. Lindgrēnes «Pepija», bet plkst. 21.20 — H. Ibsena «Nora». Nacionālā teātra jubilejas svinīgās ceremonijas tiešraide LTV1 ēterā būs skatāma 23. februārī plkst. 21.10.

Pēc ziemas brīvdienām no 3. februāra jaunā raidlaikā un formātā LTV1 ēterā atgriezīsies žurnālista Egila Zariņa veidotais raidījums «Jauna nedēļa». Ņemot vērā Latvijas Televīzijas skatītāju lielo interesi un pieprasījumu pēc informatīvi analītiskiem raidījumiem, kas padziļināti apskatītu ārpolitikas jautājumus un to potenciālo ietekmi uz Latvijas situāciju, turpmāk raidījums «Jauna nedēļa» būs skatāms otrdienās, tūlīt pēc «Panorāmas» — plkst. 21.10. Pārraide pievērsīsies starptautisko politikas un ekonomikas notikumu un problēmu vispusīgai analīzei. Kopā ar nozaru un ārpolitikas ekspertiem tiks diskutēts par svarīgāko notikumu cēloņiem un kopsakarībām, prognozējot to tālāko attīstību Latvijā. Tāpēc arī mainīts raidījuma formāts. Tā būs nepilnu stundu ilga diskusija, kuru tiešraidē vadīs Egils Zariņš.

Savukārt no 5. februāra ceturtdienās plkst. 22.5 būs skatāms raidījums «Naudas zīmes» par Latvijas ekonomikas attīstību, problēmām un katra paša prasmēm un spējām dzīvot ekonomiskās krīzes apstākļos. Respektējot cilvēkus ar īpašajām vajadzībām, ar ekonomikas tematiku saistītā pārraide tiks nodrošināta ar subtitriem. Līdzīgi jaunumi jau skāruši LTV1 dienas ziņu izlaidumu «Šodien Latvijā» — pateicoties Latvijas Nedzirdīgo savienības atbalstam, tagad surdotulkojums darbdienās tiek nodrošināts visa ziņu raidlaika garumā — no plkst. 18.0 līdz 18.0, nevis tikai 10 minūtes, kā tas bija līdz šim. Savukārt Valsts pirmo personu svētku uzrunas arī turpmāk tiks rādītas ar subtitriem.

Bet piektdienu vakari LTV1 ēterā turpmāk tiks veltīti romantiskajam kino. «Nedēļas noslēgumam tas mums šķiet visatbilstošākais: ļauties atpūtai, romantikai, sirsnībai un cilvēcībai,» uzsver LTV1 direktore Baiba Šmite. Savukārt LTV1 filmu cikls «Kino baudītājiem» mainījis raidlaiku — tagad tas skatāms sestdienu vakaros.

Augstvērtīgs, emocionāls un brīvdienām atbilstošs kinobaudījums skatītājus gaida ciklā «Brīvdienu filmas», kas LTV1 ēterā iekļautas sestdienās un svētdienās plkst. 19.0. Te netrūks ne kaislību un mīlestības, ne tikai dzīvē iespējamu samezglojumu un negaidītu pavērsienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu